Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Mikä on Abrahamin lasten isän nimi?

Abraham

Lähettäjä: Tka
Up Down 44.44% tykkää.

Muita arvoituksia

Sokea mies on yksin autiolla saarella. Hänelle annetaan neljä pilleriä; kaksi punaista ja kaksi sinistä. Hänen pitää syödä yksi punainen ja yksi sininen, jos hän syö kaksi samanväristä hän kuolee. Miten hän saa syötyä yhden punaisen ja yhden sinisen?

Hänen pitää halkaista kaikki pillerit ja syödä vain toinen puoli 4x 1/2 =2

Lähettäjä: kahvinkeitin
Up Down 54.17% tykkää.

Pariskunta lähti norjaan kelkkailemaan. Naiselle tapahtui kelkka onnettomuus. Mies meni takas suomeen jossa pidettiin hautajaiset. Samaan aikaan matkatoimisto virkailija soitti poliisille että kyseessä om murha. Poliisit alkoivat tutkia asiaa ja saivat selville että kyseessä tosiaankin oli murha. Mistä matkatoimistovirkailija tiesi sen?

mies osti vaimollensa vain meno lipun ja itselleen memo- ja paluu lipun.

Lähettäjä: miemie
Up Down 41.18% tykkää.

Omakotitalossa on kellari, jonne pääsee vain rappusia pitkin. Kellarinkatossa on hehkulamppu, eikä kellarissa ole ikkunoita, tai mitään muutakaan keinoa nähdä kellariin sisälle kulkematta rappusia pitkin. Rappusten yläpäässä, talon alimmassa asuinkerroksessa, on valonkatkaisija, jossa on kolme painiketta. Vain yhden painikkeen voi kytkeä päälle kerrallaan. Kellarinvalo ei valaise rappusiin asti, vaikka oikea kytkin olisi päällä, vaan tilanteen toteamiseksi täytyy mennä kellariin asti. Miten voit vain kerran kellarissa käymällä selvittää, mikä valonkatkaisijan painikkeista sytyttää valon?

Hehkulamppu kuumenee lämmitessään. Ensimmäinen painike painetaan pohjaan, ja odotetaan hetki. Sammutetaan ensimmäinen painike, ja painetaan seuraava pohjaan. Mennään kellariin. Jos valo on syttynyt, keskimmäinen painike on oikein. Jos valo ei ole syttynyt, mutta lamppu on kuuma, ensimmäinen painike on oikein. Jos lamppu on kylmä eikä ole syttynyt, viimeinen painike on oikein.

Lähettäjä: Squukkeli
Up Down 44.44% tykkää.