Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Mies lähti kahden viikon lomalle. Ennen lähtöään hän pakkasi tavaransa, sammutti valot, kahvinkeittimen ja television, ja lähti matkalleen. Kun hän tuli viimein takaisin, hänen talonsa edessä makasi satoja kuolleita ruumiita.

Mitä oli tapahtunut?

Apu kysymyksiä, joiden vastausta kannattaa pohtia!:
- missä mies asui?
- kuka mies oli?
- mitä hän teki työkseen?
- mitä hän teki ennen kuin lähti matkalleen?

Mies oli majakanvartia. Mies asui majakassa. Ennenkuin hän lähti hän sammutti "valot" eli seurauksena laivat ajoi karille ja merimiehiä kuoli.

. Lähettäjä: Alicia
Up Down 69.15 % / 94 ääntä.

Muita arvoituksia

Tarvitset litran maalia maalataksesi aidan loppuun. Sinulla on täysinäinen 10 litran maalipurkki jota on hankala kantaa mukana joten haluat mitata siitä tarvitsemasi litran maalia. Käytössäsi on tyhjät kolmen ja viiden litran maalipurkit, kuinka saat mitattua yhden litran maalia kaatamatta maalia maahan?

Saat mitattua litran maalia seuraavasti: kaada ensin kolmen litran purkki täyteen ja tyhjennä se viiden litran purkkiin, kaada sen jälkeen taas kolmen litran purkki täyteen ja kaada siitä viiden litran purkki täyteen. Näin kolmen litran purkkiin jää litra maalia.

Lähettäjä: Lenni
Up Down 60 % / 80 ääntä.

Jos kuningatar Marie istuu valtaistuimellaan vasemmalla puolella ja oikealla puolella on toinen valtaistuin, niin kuka on oikeanpuoleisella valtaistuimella istuva Harold?

Kuningas Harold! ( ͡• ͜ʖ ͡• )

Lähettäjä: DogeUwUz
Up Down 100 % / 1 ääntä.

Pappi, tuomari, luutnantti ja arkkitehti menivät majataloon. He menivät huoneeseen keskustelemaan. Kohta huoneesta kuului: "Ei Frans Joosef, älä tee sitä!" Majatalon isäntä säntäsi huoneeseen ja pappi makasi maassa kuolleena. Majatalon isäntä osoitti luutnanttia ja sanoi: "Te olette syyllinen." Miten majatalon isäntä tiesi tämän epäröimättä?

Luutnantti oli ainut miespuolinen henkilö papin lisäksi. Jos Pappi huusi: "Ei Frans Joosef, älä tee sitä!" syyllisen on pakko olla luutnantti, koska hän oli ainut mies huoneessa.

Lähettäjä: Lepa
Up Down 41.18 % / 17 ääntä.