Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Omakotitalossa on kellari, jonne pääsee vain rappusia pitkin. Kellarinkatossa on hehkulamppu, eikä kellarissa ole ikkunoita, tai mitään muutakaan keinoa nähdä kellariin sisälle kulkematta rappusia pitkin. Rappusten yläpäässä, talon alimmassa asuinkerroksessa, on valonkatkaisija, jossa on kolme painiketta. Vain yhden painikkeen voi kytkeä päälle kerrallaan. Kellarinvalo ei valaise rappusiin asti, vaikka oikea kytkin olisi päällä, vaan tilanteen toteamiseksi täytyy mennä kellariin asti. Miten voit vain kerran kellarissa käymällä selvittää, mikä valonkatkaisijan painikkeista sytyttää valon?

Hehkulamppu kuumenee lämmitessään. Ensimmäinen painike painetaan pohjaan, ja odotetaan hetki. Sammutetaan ensimmäinen painike, ja painetaan seuraava pohjaan. Mennään kellariin. Jos valo on syttynyt, keskimmäinen painike on oikein. Jos valo ei ole syttynyt, mutta lamppu on kuuma, ensimmäinen painike on oikein. Jos lamppu on kylmä eikä ole syttynyt, viimeinen painike on oikein.

. Lähettäjä: Squukkeli
Up Down 44.44 % / 9 ääntä.

Muita arvoituksia

Köyhän perheen poika on iloinen, koska he olivat saaneet uudet ikkunat joka huoneeseen. Ikkunat ovat niin uudet ettei niissä ole edes laseja. Onneksi he asuvat korkealla, ettei tarvitse pelätä rosvoja. Juhlan kunniaksi hän menee kylpemään. Se on hänen tapansa iloita. Kylpyhuoneessa on seitsemän kynttilää. Poika laskee ammeeseen vettä. Hän sammuttaa ensin yhden kynttilän. Ja sitten läsähtää ammeeseen sammuttaen kaksi kynttilää. Jonkin ajan kuluttua hän nousi ammeessa. Ja menee nukkumaan. On niin hirveä myrsky, että on vaikea nukkua. Onneksi äiti tajusi laittaa pojan ikkunaan pressun. Aamulla hän muistaa kynttilät. Hän ryntää kylpyhuoneeseen, mutta kaikki kynttilät ovat sammuneet.

Mitä tapahtui?

Kynttilät sammuivat, koska kaikkiin huoneisiinhan oli saatu uudet lasittomat ikkunat. Koska ulkona oli myrsky, oli ikkunasta päässyt tuuli sammuttanut kaikki kynttilät.

Lähettäjä: Narrikarri
Up Down 50 % / 8 ääntä.

Miten voi olla mahdollista, että neljävuotiaalla on viides joulu vuonna 21, kun hän on syntynyt vuonna 17?

Hän syntyi joulukuussa

Lähettäjä: Salainen
Up Down 50.82 % / 61 ääntä.

Laurilla oli vastassa ruotsin koe. Kokeen c-osiossa piti keksiä neljästä ruotsinkielisestä sanasta neljä loogista ruotsinkielistä lausetta. Sanat olivat ensamstående, fadder, make ja förhållande.

Lauri ei tiennyt, mitä kirjoittaa, koska ei tiennyt sanojen merkitystä tai kontekstia. Hän kuitenkin onnistui saamaan täydet pisteet c-osiosta. Miten?

Vinkki: Lauri ei luntannut

Lauri teki sanoista kysymyslauseita.

Lause. 1 Vad är ensamstående?

Lause. 2 Är du fadder?

Lause. 3 Vad är make på finska?

Lause. 4 Har du förhållanden.

Lähettäjä: Raejuusto
Up Down 40 % / 5 ääntä.