Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» sekalaisia

Mikä tekijä yhdistää kaikkia kiviä meressä, joissa, puroissa, lammissa ja järvissä?

Ne ovat kaikki märkiä.

. Lähettäjä: Lunatra
Up Down 64.1 % / 39 ääntä.

Muita arvoituksia

Toisesta lähdin ja toisesta tulin.

Isä ja Äiti

Lähettäjä: Veksi
Up Down 33.33 % / 3 ääntä.

Vankilassa on 100 vankia. Kerran päivässä valitaan sattumanvaraisesti yksi vanki, joka saa käydä tyhjässä huoneessa, jossa on vain lamppu ja sille katkaisija. Vangit vapautetaan, kun kaikki vangit ovat käyneet huoneessa ja joku vangeista pystyy sen varmasti sanomaan. Jos vanki sanoo kaikkien käyneen huoneessa vastoin todellisuutta, kaikki vangit tapetaan. Vangit eivät pysty mitenkään kommunikoimaan toistensa kanssa muutoin kuin sammuttamalla valot huoneesta tai pistämällä valot päälle. Ennen kuin vangit eristetään täysin toisistaan, he saavat vuorokauden aikaa suunnitella taktiikkansa. Miten vankien pitäisi toimia, jotta he voisivat varmuudella sanoa mahdollisimman pian kaikkien käyneen huoneessa?

Yksi mahdollisuus on sopia tietty henkilö, joka on ainoa kuka saa pistää valon päälle. Muut vangit saavat yhden ja vain yhden kerran laittaa valot pois päältä. Muuten he eivät tee mitään päästessään huoneeseen. Nyt tämä henkilö, joka laittaa valoja pois päältä, voi laskea, milloin hän on pistänyt valot 99 kertaa pois päältä.

Lähettäjä: NOELL
Up Down 66.67 % / 9 ääntä.

Leevi Ja lauri menivät enolleen kylään, eno luki heille kirjaa yhtäkkiä sähköt menivät poikki, mutta eno jatkoi lukemista miten tämä on mahdollista ?

Eno oli sokea ja luki pistekirjoitusta

Lähettäjä: Arvoitus hippo :)
Up Down 33.33 % / 3 ääntä.