Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

10 Marianne karkkia oli Liisan pöydällä. Hän meni vessaan. Liisa lähti hyvän ystävänsä Jennan luo. Jennalla oli 20 Marianne karkkia. Liisa sai Jennalta 5 karkkia. Kun Liisa pääsi kotia, hän näki epäilyttävän näköisen miehen tiellä. Liisa ei nähnyt miehen kasvoja mustan hupparin takaa. Miehellä oli 30 Marianne karkkia, joista 5 hän tarjosi Liisalle. Liisa otti karkit mieheltä ja jatkoi matkaansa. Kun Liisa jatkoi matkaansa, hän näki että Jennalta ja mieheltä saamiensa karkkien kyljessä luki: Liisa.

MITEN TUO ON MAHDOLISTA?

Jenna oli Liisan sisko. Hän lähti vessaan jolloin Jenna ja " epäilyttävän näköinen mies,(Liisan isä) hakivat molemmat 5 karkkia Liisan pöydältä. Sitten Liisa meni Jennan huoneeseen ja siellä Jenna antoi itsetuntonsa takia karkit

. Lähettäjä: GuunDay
Up Down 50 % / 4 ääntä.

Muita arvoituksia

Eräällä kuninkaalla oli naimaikäinen tytär. Kuningas oli päättänyt järjestää juhlat, jonne kutsuttaisiin kaikki naapurimaitten prinssit. Prinssi, joka toisi kuninkaan tyttärelle tietynlaisen kukkakimpun, saisi hänet vaimokseen. Kukkakimpun tulisi olla seuraavan lainen:- Kaikki kukat, paitsi kaksi tulisi olla liljoja. Kaikki kukat, paitsi kaksi tulisi olla ruusuja. Kaikki kukat, paitsi kaksi tulisi olla orvokkeja.

Minkälaisen kukkakimpun piti olla?

Yksi lilja, yksi ruusu ja yksi orvokki. Taikka kaksi jotain ihan muuta kukkaa, esim voikukkaa.

Lähettäjä: Kirara
Up Down 60.53 % / 38 ääntä.

Yövartija näki unta, että toimisto palaisi (missä hän oli töissä) ja palohälyttimet eivät toimineet. Heti aamulla palohälyttimet tarkastettiin. Yöllä toimisto alkoi palamaan ja vartija pelasti toimiston. Miksi kuitenki hän sai potkut, vaikka oli pelastanut toimiston?

Yövartija näki UNTA, että toimisto palaa... Yövartijat eivät nuku...

Lähettäjä: Arvoitusten ratkoja
Up Down 58.33 % / 24 ääntä.

Tarvitset litran maalia maalataksesi aidan loppuun. Sinulla on täysinäinen 10 litran maalipurkki jota on hankala kantaa mukana joten haluat mitata siitä tarvitsemasi litran maalia. Käytössäsi on tyhjät kolmen ja viiden litran maalipurkit, kuinka saat mitattua yhden litran maalia kaatamatta maalia maahan?

Saat mitattua litran maalia seuraavasti: kaada ensin kolmen litran purkki täyteen ja tyhjennä se viiden litran purkkiin, kaada sen jälkeen taas kolmen litran purkki täyteen ja kaada siitä viiden litran purkki täyteen. Näin kolmen litran purkkiin jää litra maalia.

Lähettäjä: Lenni
Up Down 60.92 % / 87 ääntä.