Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

Matematiikka arvoituksia

4 henkilöä (A,B,C ja D) ovat yöllä sillan toisessapäässä ja heidän pitää päästä sillan toiseen päähän 17:ssä minuutissa. Henkilöllä A kestää 1min sillan ylitykseen, kun taas henkilöllä B kestää 2min. Henkilöllä C kestää 5min ja henkilöllä D kestää 10min. On vain yksi taskulamppu ja jonkun henkilöistä on vietävä lamppu aina toiselle puolelle eli sitä ei voi heittää tms. Vain 1 tai 2 henkilöä saa kulkea siltaa kerrallaan ja jos siltaa kulkee 2 henkilöä, kulkevat he hitaamman henkilön vauhtia. Eli jos henkilöt A ja D menevät toiselle puolelle, kuluu aikaa 10min. Jos henkilö D vie taskulampun takaisin toiselle puolelle, kestää hänellä taas 10min, joten aikaraja on umpeutunut. Miten henkilöt pääsevät toiselle puolelle siltaa aikarajan sisällä?

Henkilöt A ja B menevät toiselle puolelle ja aikaa kuluu 2min. Henkilö A palaa takaisin alkuun ja aikaa kuluu 1min. Henkilöt C ja D menevät toiselle puolelle ja aikaa kuluu 10min. Henkilö B tulee takaisin alkuun ja aikaa kuluu 2min. Henkilöt A ja B menevät toiselle puolelle ja aikaa kuluu 2min. Joten: 2min+1min+10min+2min+2min=17min.

Lähettäjä: Juujoojustnii
Up Down 59.26 % / 27 ääntä.

Hajuvesipullo sisältöineen maksaa 2,50€.
Kuinka paljon maksaa pelkkä pullo, jos sisältö on tasan 2€ kalliimpi kuin pullo?

Sisältö maksaa 2,25€ ja pullo näin ollen 0,25€
Koska silloin sisältö on TASAN 2€ kalliimpi!

Lähettäjä: T-Bat
Up Down 58.97 % / 39 ääntä.

Mikä on numerosarjan seuraava numero: 1, 2, 4, 8, 10, 20, 22, 44, ?

46 (tuplaa, lisää 2, tuplaa, lisää 2, jne jne.)

Lähettäjä: Marko1978
Up Down 58.97 % / 39 ääntä.

Luokkatoverini massa on 38 kilogrammaa.
Oma massani on luokkatoveriani 13,5 kilogrammaa isompi.

Kuinka paljon painan?

515 N (Newton).

Lasketaan ensin 38kg + 13,5kg = 51,5kg.
Massani on siis 51,5kg.

Ja koska maapallon vetovoima vetää 1kg 10 Newtonin voimalla,
voimme laskea että
51,5kg / 1kg = 51,5kg
51,5kg * 10 N = 515 N

Maapallo vetää, eli painoni on 515 N.

Lähettäjä: Ville K.
Up Down 58.82 % / 17 ääntä.

Miehellä on torilla myytäväksi kurkkuja, joiden yhteispaino on suuruudeltaan 200 kg. Kurkkujen vesipitoisuus on 99 %. Mies ei kuitenkaan saa myytyä yhtään kurkkua päivän aikana, ja kuumasta päivästä johtuen kurkkujen vesipitoisuus on päivän lopussa 98 %. Mikä on kurkkujen yhteispaino päivän lopussa?

Oikea vastaus on 100 kg.
Perustelu: Päivän alussa kurkut sisältävät siis vettä 99 % (198 kg) ja muuta massaa 1 % (2 kg). Päivän lopussa muu massa pysyy samana (2 kg), mutta prosentuaalinen osuus siinä muuttuu, koska vettä on lopussa 98 %. Näin ollen lopussa tuo 2 kg vastaakin kahta prosenttia yhden prosentin sijaan. Tästä saadaan laskettua uusi paino -> jos 2 kg vastaa kahta prosenttia, silloin yksi prosentti vastaa yhtä kiloa -> 100 % = 100 kg.

Lähettäjä: jporkka
Up Down 58.82 % / 68 ääntä.