Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Toisella puolella tietä on kaupunki johon sinun pitää päästä (et tiedä kummalla).
Siellä on veljekset joista toinen puhuu totta ja toinen valehtelee aina. Sinä saat puhua vain toiselle (et tiedä kumpi on kumpi), ja saat kysyä vain yhden kysymyksen. Mitä sinun pitää kysyä, että saat varmasti tien kaupunkiin?

"Mitä veljesi sanoisi, jos kysyisin häneltä, että miten pääsen kaupunkiin?"

Lähettäjä: JusTus
Up Down 50% tykkää.

Muita arvoituksia

Sherlock Holmes käveli tietä pitkin, hän on ylittänyt tien ja jatkoi matkan. Tien varrella hän näkee murhatun naisen. Sherlock tulee naista lähemmäs ja löytää laukun, laukussa hän yrittää saada jotain tietoa naisesta. Laukusta hän löytää puhelimen, hän aijo katsoa osoitekirjasta, että onko hänellä mitään sukulaisia. Osoitekirjasta hän löytää naisen aviopuolison numeron, Sherlock soittaa hänelle, mies tulee just oikealle paikalle, muutaman minuutin kuluttua Sherlock kutsui poliisit paikalle ja sanoi, että naisen aviopuoliso on murhaaja. Miksi Sherlock päätteli niin?

Huomaa, että Sherlock ei sanonut osoitetta, mutta mies tuli just sinne paikalle, jossa nainen oli murhattu.

Lähettäjä: Kristi0202
Up Down 37.5% tykkää.

Sunnuntaina 23. toukokuuta nainen oli murhattu.
Poliisikuulusteluissa mies sanoi olleensa nukkumassa.
Tytär leipoi, poika leikki ja kotiapulainen haki lehden.
Kuka oli murhaaja?

Kotiapulainen, koska sunnuntaina ei tule lehteä.

Lähettäjä: Toto
Up Down 53.75% tykkää.

Isä sanoo lapsillensa: "saatte molemmat kaksikymppiä, jos siistitte takapihan ja siivoatte huoneenne, ja jos vielä siistitte autotallin niin saatte viisikymppiä".

Lapset alkavat innokkaana siivoamaan ja kun he ova siivonneet takapihan ja huoneensa isä antaa rahaa, mutta jostain syystä he eivät siivoa autotallia vaikka siinä ei ollut paljoa siivottavaa, miksi?

Koska kyseinen kaksikymppinen oli kaksikymmentä senttiä. Lapset luulivat että kyseessä oli 20 euroa ja 50 euroa, joten he eivät halunneet siivota autotallia 30 sentin takia eli mitä opit? Kysy aina onko kyseessä euro.

Lähettäjä: Roii
Up Down 55.56% tykkää.