Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

uudet arvoitukset

Olet ravintolan myyjänä. Kun ravintola avataan, asiakkaaksi tulee ensimmäisenä 3-vuotias lapsi ja hänen äitinsä. Heidän ateria maksaa 30€. Heidän jälkeen asiakkaaksi tulee 60 vuotias mies, joka tilaa ateriansa 20,50€ hinnalla. Seuraavana jonossa on perhe jossa on 8 henkeä. Syömisen hinnaksi tulee 89€. Päivän viimeisen aterian tilaa 9,20€ hintaan kaksi teinityttöä. Kysymys kuuluu: Mikä on myyjän nimi?

Vastaus on oma nimesi koska ensimmäisessä lauseessa lukee: Olet ravintolan myyjänä ?

Lähettäjä: KissatOVATparhaita
Up Down 37.5% tykkää.

Muita arvoituksia

Järvellä on lumpeenlehti, joka kasvaa yhdessä päivässä kaksinkertaiseksi itseensä nähden. 20 päivän kuluttua lumme on koko järven kokoinen. Kuinka monta päivää on kulunut siihen mennessä, kun lumme on puolet järven koosta?

19 päivää. Seuraavana päivänä koko kaksinkertaistuu, eli siitä tulee koko järven kokoinen.

Lähettäjä: jporkka
Up Down 56.14% tykkää.
Hauskat arvoitukset
parhaat arvoitukset

Kaukaisella planetalla on kuningatar joka järjestää viikon kestävän juhlagaalan. Hän kutsuu paikalle tähtistylistin joka vaatii palkaksi jalokivikorun. Korussa on 7 jalokiveä kiinteästi ketjuun kiinnitettynä. Kuinka maksaa 1 jalokivi päivässä kun kaulakorun saa katkaista vain kerran?

Koru pitää taittaa kahtia ja katkaista kolmannen palan kohdalta:Jää yhden, kahden ja neljän korun palat. Ensimmäsenä päivänä annetaan yhden jalokiven pala, toisena se pala otetaan takaisin ja annetaan tilalle kahden jalokiven pala, kolmantena kahden takaisin jne...

Lähettäjä: piipaa
Up Down 47.83% tykkää.

On 2 lasta ja 2 isää. Heillä on 3 leipää, mutta niitä ei saanut halkaista. Miten ne saa jaettua?

On isoisä isä ja poika. Poika on isän lapsi ja isä on isoisän lapsi.

Lähettäjä: na
Up Down 50% tykkää.
matikka arvoitukset