Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Perhe oli vierailemassa uudessa talossaan. Talo ei ollut vielä valmis, parkettia oltiin vasta asentamassa. Perhe otti mukaansa evästä. Eväskorissa oli suklaalevy, pillimehuja ja leivät jokaiselle. Kun perhe oli syönyt leipänsä, he huomasivat, että suklaalevy oli kadonnut. Perheen äiti kuulusteli kahta lastaan. Miina vastasi: Olin tuolillani kokoajan. Seela vastasi: "En käynyt eväskorin luona". Kumpi on syyllinen?

Talossa ei ollut tuoleja, koska lattiaakaan ei oltu vielä asennettu. Miina valehteli.

Lähettäjä: Katariina
Up Down 55.88% tykkää.

Muita arvoituksia

Miksei voi kysyä, että kuinka monta puuta on mennyt ohitsesi koko elämäsi aikana?

Koska puut eivät liiku.

Lähettäjä: Ville K
Up Down 56.1% tykkää.

Eräällä matkallaan Simo Seikkailija kohtasi jättimäisen rotkon, jonka yli kulki pieni silta. Sillan edessä seisoi rivissä neljä vartijaa, jotka eivät suostuneet päästämään Simoa sillan yli, ellei hän osaisi nimetä jokaista vartijaa.

Simolle kerrottiin, että vartijoiden nimet olivat Aapo, Bruno, Cedric ja Daavid. Aapo puhui aina totta, Bruno valehteli aina. Cedric ja Daavid saattoivat puhua totta tai valehdella, mutta pysyivät aina valheessa tai totuudessa.

"Minä olen Aapo", sanoi ensimmäinen vartija. "Rivin viimeisin vartija on Bruno".

Toinen vartija taas sanoi: "Olen joko Aapo tai Bruno".

"Minä olen Daavid", sanoi kolmas vartija. "Bruno istuu vieressäni".

"Minä olen Aapo", sanoi rivin viimeinen vartija. "Toinen vartija puhui siis totta".

Hetken mietittyään Simo osasikin nimetä vartijat. Osaatko sinä?

Vartijat ovat järjestyksessä Aapo-Cedric-Daavid-Bruno.

Me tiedämme ensinnäkin, että toinen vartija ei voi puhua totta ellei hän ole Aapo, sillä muuten hänen väittämänsä ei voisi pitää paikkansa. Jos toinen vartija on Aapo, neljännen vartijan on pakko valehdella omasta nimestään, mikä on mahdotonta ellei hän ensin valehtelisi ja sitten puhuisi totta. Koska jokainen pysyy aina kiinni totuudessa tai valheessa, sekä toinen että neljäs vartija puhuvat siis valetta.

Me tiedämme myös, että kolmas vartija ei voi olla Aapo, sillä hän kiisti olevansa Aapo. Ensimmäisen vartijan on siis pakko olla Aapo, mistä seuraa että neljäs vartija on Bruno. Jos neljäs vartija on Bruno, kolmas vartija puhuu totta, mikä tekee hänestä Daavidin. Toinen vartija on siis Cedric.

Lähettäjä: ArvoitusMaisteri
Up Down 56.48% tykkää.

Mistä talvi alkaa ja mihin kevät päättyy?

t-kirjain

Lähettäjä: Maiski
Up Down 50% tykkää.