Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

Uusimmat arvoitukset

Me olemme ne vuoret, jotka tehtiin ihmiskäsin. Jotta muutama ihminen rauhassa nukkua saisi. Aikamme seistä on seitsemän ajoista pisin. Sillä muut yhtä tunnetut aikaa jo kadota taisi. Vaan vaikka me tahdoimme tarjota lepoa rauhaa, me olemme nukkumapaikoista rauhattomin. Kas aarteitten kutsu niin rosvojen sieluissa pauhaa, että avataan vuoretkin päästäkseen aartehisin. Vaan mitä me olemme, ihmisten kykyjen näyte. Joiden alhaista siskoa kohti te ihmiset käytte.

Gizan pyramidit
Vuorten muotoisia ja hyvin suuria. Ihmisen tekemiä. Antiikin "maailman seitsemästä ihmeestä" vanhin ja ainoa meidän päiviimme säilynyt. Monia kertoja ollut haudanryöstäjien kohteena. Jokainen ihminen kulkee kohti omaa hautaansa, vaikka tuskin ketään enää haudataan yhtä (typerän) hulppeasti, kuin faaraot aikanaan.

Lähettäjä: Luomahan luotu
Up Down 83.33 % / 6 ääntä.

Se ei ole oikeastaan mitään. Rikas ei yleensä näe sitä, mutta usein sitä pelkää. Köyhä näkee sitä päivittäin, mutta harvoin sitä rakastaa. Täydessä ei sitä ole, vajaassa sitä voi jo olla, tyhjässäkin sitä voi olla, mutta ei välttämättä. Moni toivoo rahan siltä pelastavan, mutta raha yksin ei sitä karkoita. Vain jos tietää, mitä jossakin kuuluisi olla, voi huomata sen. Siellä missä ei kuulu olla mitään, sitä ei voi olla, eikä sitä ole siellä, missä on kaikki, mitä pitääkin. Jos sinulla olisi kaikki, mitä on, voisi sinulla olla myös se, mutta olisi luultavampaa, ettei olisi. Mikä se on?

Puute

Lähettäjä: Luomahan luotu
Up Down 100 % / 5 ääntä.

Jotta se loppuisi maailmasta hetkeksi, kaikille pitäisi jakaa kyllälti. Vaan lopullisesti sen saa katoomaan, jos kaikki elämä maasta surmataan.

Nälkä Ps. Jos vastasit köyhyys, niin sekin on aika hyvä. Mutta suhteellista köyhyyttä on aina, mikäli on eroja varallisuudessa.

Lähettäjä: Luomahan luotu
Up Down 50 % / 4 ääntä.

Mikä on punavalkoinen ja makaa rantavedessä?

Marianne karkki, joka on juuri oppinut uimaan.

Lähettäjä: hm123
Up Down 40 % / 5 ääntä.

Pieni poika putosi pilvenpiirtäjän ylimmän kerroksen ikkunalaudalta. Miten on mahdollista, ettei hänelle käynyt kuinkaan?

Hän putosi sisäpuolelle!

Lähettäjä: Löl
Up Down 40 % / 5 ääntä.