Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Poika oli rikkonut ikkunan ja kun hän meni äitinsä luo, äiti sanoi:
Saat puolustautua yhdellä lauseella. Jos valehtelet, sinä joudut kotiarestiin. Jos puhut totta, joudut maksamaan ikkunan itse. Poika puhui ja äiti päästi hänet menemään. Mitä poika sanoi?

Poika sanoi: Minä joudun kotiarestiin. Hän siis puhui periaatteessa totta, mutta jos se olisi ollut totta, hän olisi joutunut maksamaan ikkunan. Hän ei siis valehdellut eikä puhunut totta.

. Lähettäjä: baba
Up Down 59.04 % / 83 ääntä.

Muita arvoituksia

Autiomaassa on tie, joka haarautuu kahteen pienempään tiehen. Toinen näistä kahdesta tiestä vie rikkauksiin ja toinen ehdottomaan kuolemaan. Kohdassa, jossa tie haarautuu, ovat identtiset kaksosveljekset kumpikin vuorotellen vastaamassa vastaantulijoiden kysymyksiin siitä, kumman tien valita. Toinen veljistä puhuu aina pelkästään totta, ja toinen valehtelee aina. Veljekset ovat tietoisia toisistaan, mutta risteystä vahtii kerrallaan vain toinen veli. Vastaantulija ei voi mitenkään tietää, onko kyseinen veli se, joka puhuu aina totta vai se, joka aina valehtelee. Kuinka vastaantulija pääsee rikkauksien luokse, kun hän saa esittää veljelle vain yhden kysymyksen?

Vastaantulijan on kysyttävä: "Mitä veljesi vastaisi, jos kysyisin häneltä tietä rikkauksiin?"

Jos risteyksessä on totta puhuva veli, hän neuvoo vastaantulijan kuolemaan, sillä hän tietää, että niin valehteleva veli vastaisi. Jos risteyksessä seisoo sen sijaan valehteleva veli, hän neuvoo vastaantulijan myöskin kuolemaan, sillä hän tietää, että totta puhuva veli vastaisi päinvastoin, mutta hänen itsensä on valehdeltava. Kumpikin veli vastaisi siis kuolemaan johtavan tien, eli vastaantulijan pitäisi kummassakin tapauksessa, oli veli sitten tottapuhuva tai valehteleva, mennä toiseen suuntaan neuvotusta.

Lähettäjä: Maisa
Up Down 62.15 % / 251 ääntä.

Oli kesä. Vanha mummo asui pienellä saarella keskellä merta. Eräänä päivänä mummo halusi lähteä tervehtimään lapsenlapsiaan, jotka asuivat aivan meren toisella puolen. Mummo ei osannut uida eikä olisi edes jaksanutkaan. Mummolla ei ollut venettä eikä muutakaan välinettä millä hän olisi päässyt meren tuolle puolen.

Miten oli mahdollista, että mummo kuitenkin pääsi tapaamaan lapsenlapsiaan?

Mummo odotti talvea jolloin meren päällä oli jää. Sitten hän käveli jään poikki.

Lähettäjä: wiisas
Up Down 41.67 % / 12 ääntä.

Vanha, sokea merimies kulki päivää haaksirikosta pelastamisensa jälkeen ravintolaan ja tilasi albatrossia. Tilattuaan hän maistoi ja otti aseen ja ampui itsensä. Miksi?

Mies oli laivalla vaimonsa kanssa. laiva upposi ja he haakserikkoutuivat. nainen kuoli nälkään ja muut matkustajat alkoivat syödä häntä. mies ei suostunut,muut sanoivat hänelle että se oli albatrossia. mies söi. hidät pelastettiin saarelta. mies meni ravintolaan ja tilasi albatrossia. se ei maistunut samalta joten hän tajusi että oli syönyt kuollutta vaimoaan ja ampui itsensä

Lähettäjä: kiikun kaakun
Up Down 46.67 % / 30 ääntä.