Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kaksi miestä oli rannalla. Toisella oli kaksikymmentä euron seteliä lompakossa ja toisella oli kaksikymppiä. Toinen kysyi voisitko vaihtaa kympinsetelin viiden euron seteliksi? Toinen vastasi minulla on vain kaksikymmentä euron seteliä lompakossa, siihen toinen sanoi niin minullakin.

Miten tämä on mahdollista jos hän on vaihtamassa kymmenen euron seteliä vitosen seteliksi?

Molemmilla oli 2 kymmennen euron seteliä. :p 2x10=20

Lähettäjä: homer tompson
Up Down 52.94% tykkää.

Muita arvoituksia

Vanha mummo istui keinutuolissa. Kuinka vanha mummo oli?

Istuen

Lähettäjä: momio: Empikkupim
Up Down 52.27% tykkää.

Kalle osti neljä limonadipulloa. Hän joi niistä tyhjäksi kolme. Kuinka monta pulloa hän siis oli juonut?

Ei yhtään koska pulloja ei juoda.

Lähettäjä: yau yakk
Up Down 35.71% tykkää.

Köyhän perheen poika on iloinen, koska he olivat saaneet uudet ikkunat joka huoneeseen. Ikkunat ovat niin uudet ettei niissä ole edes laseja. Onneksi he asuvat korkealla, ettei tarvitse pelätä rosvoja. Juhlan kunniaksi hän menee kylpemään. Se on hänen tapansa iloita. Kylpyhuoneessa on seitsemän kynttilää. Poika laskee ammeeseen vettä. Hän sammuttaa ensin yhden kynttilän. Ja sitten läsähtää ammeeseen sammuttaen kaksi kynttilää. Jonkin ajan kuluttua hän nousi ammeessa. Ja menee nukkumaan. On niin hirveä myrsky, että on vaikea nukkua. Onneksi äiti tajusi laittaa pojan ikkunaan pressun. Aamulla hän muistaa kynttilät. Hän ryntää kylpyhuoneeseen, mutta kaikki kynttilät ovat sammuneet.

Mitä tapahtui?

Kynttilät sammuivat, koska kaikkiin huoneisiinhan oli saatu uudet lasittomat ikkunat. Koska ulkona oli myrsky, oli ikkunasta päässyt tuuli sammuttanut kaikki kynttilät.

Lähettäjä: Narrikarri
Up Down 50% tykkää.