Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

uudet arvoitukset

Mies käveli ohitsesi ja sanoi moi! Mitä mies sanoi?

Riippuu kuka mies?

Lähettäjä: pastahullu
Up Down 16.67% tykkää.

Muita arvoituksia

Omakotitalossa on kellari, jonne pääsee vain rappusia pitkin. Kellarinkatossa on hehkulamppu, eikä kellarissa ole ikkunoita, tai mitään muutakaan keinoa nähdä kellariin sisälle kulkematta rappusia pitkin. Rappusten yläpäässä, talon alimmassa asuinkerroksessa, on valonkatkaisija, jossa on kolme painiketta. Vain yhden painikkeen voi kytkeä päälle kerrallaan. Kellarinvalo ei valaise rappusiin asti, vaikka oikea kytkin olisi päällä, vaan tilanteen toteamiseksi täytyy mennä kellariin asti. Miten voit vain kerran kellarissa käymällä selvittää, mikä valonkatkaisijan painikkeista sytyttää valon?

Hehkulamppu kuumenee lämmitessään. Ensimmäinen painike painetaan pohjaan, ja odotetaan hetki. Sammutetaan ensimmäinen painike, ja painetaan seuraava pohjaan. Mennään kellariin. Jos valo on syttynyt, keskimmäinen painike on oikein. Jos valo ei ole syttynyt, mutta lamppu on kuuma, ensimmäinen painike on oikein. Jos lamppu on kylmä eikä ole syttynyt, viimeinen painike on oikein.

Lähettäjä: Squukkeli
Up Down 44.44% tykkää.
Hauskat arvoitukset
parhaat arvoitukset

Mitä tapahtuu, jos Pinokkio sanoo "Nyt nenäni kasvaa"?

Pinokkion nenä ainoastaan kasvaa, jos hän valehtelee. Jos Pinokkio sanoo "Nyt nenäni kasvaa" ja sen nenä kasvaa, lause on totta mutta jos sen nenä kasvaa ainoastaan valehtelemisesta, lause ei ollut valetta eikä nenä siten pysty kasvamaan. Jos Pinokkion nenä ei kasva, lause ei toteudu ja siten Pinokkio valehteli että sen nenä kasvaisi, mutta se ei kasvanut joten sen nenä kasvaa siitä "valheesta."
Vastaus on mahdoton.

Lähettäjä: Twinx
Up Down 56.92% tykkää.

Keltainen pallo menee aurinkoon.
Sininen pallo menee mereen.
Vihreä pallo menee ruohoon.
Ruskea pallo menee maahaan.
Mihin menee punainen pallo?

Tuleen

Lähettäjä: asd
Up Down 33.33% tykkää.
matikka arvoitukset