Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» matematiikka

Isäntä ja renki kantoivat heinäseipäitä. Kunnes renki sanoi: " Jos sinä otat minulta yhden seipään, niin meillä on molemmilla yhtä monta seivästä." Johon isäntä vastasi: "Joo, mutta jos sinä otat minulta yhden seipään, niin sinulla on kaksi kertaa enemmän kuin minulla." Montako seivästä heillä oli?

Rengillä oli 7 seivästä, ja isännällä 5 seivästä.

. Lähettäjä: KoJo
Up Down 50 % / 10 ääntä.

Muita arvoituksia

Pyöräilijä on 2,5 metrin päässä autosta, ja neljäsosametriin häneltä kuluu 1sec. Kävelijällä on 1 metrin pituinen matka autolle. Hänellä kuluu neljäsosametriin 2sec. Auto on 1,5m pituinen (rekisterikilvestä pakoputkeen) ja ainoa mahdollisuus siihen etteivät he näe toisiaan vastaantullessaan on, että pyöräilijä jää parkissa olevan auton taakse (pyöräilijä pyöräilee autotiellä ja kävelijä kävelee tietysti kävelytiellä). Näkevätkö he toisensa?

Kävelijä ja pyöräilijä eivät näe toisiaan.

Lähettäjä: Vihertukkainen
Up Down 50 % / 8 ääntä.

Olipa kerran 2 tonttua, toisella oli 4 piparia ja toisella oli kuusi. Montako piparia molemmilla olisi jos molempien tonttujen piparit jaettaisiin tasan?

2piparia

Lähettäjä: Nanna@
Up Down 43.75 % / 16 ääntä.

Autossa on 4 ihmistä ja jokaisella on 3 koria joidenka sisällä on 2 kissaa ja kissoilla on 3 pentua. Kuinka monta jalkaa autossa on nyt?

0, koska autoilla ei ole jalkoja :)

Lähettäjä: Jalat
Up Down 40.91 % / 22 ääntä.