Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Olipa kerran majakan vartija. Illalla majakan vartija söi, joi, käveli rappuset ylös, meni vessaan, pesi hampaat, laittoi yöpuvun, sammutti valon ja nukahti. Aamulla hän heräsi katsoi ikkunasta pihalle ja tappoi itsensä puukolla. Miksi?

Majakan vartija sammutti majakanvalon kun hän meni nukkumaan. Yöllä laivat olivat menneet karille.

Lähettäjä: Kukkomies
Up Down 43.33% tykkää.

Muita arvoituksia

Oli kaksi tyttöä jotka asuivat samassa talossa. He olivat syntyneet samana vuonna, samana kuukautena, samana vuorokautena, samana minuuttina ja samana sekuntina. Heillä oli sama äiti ja sama isä. He eivät kuitenkaan olleet kaksosia. Miten tämä on mahdollista?

Tytöt olivat kolmosten kaksi osaa. En sanonut, että samalla ei olisi syntynyt kolmattakin, joka oli vaikka poika.

Lähettäjä: Pöö
Up Down 50% tykkää.

HUOM: tämä arvoitus sijoittuu 1800 -1900 luvulle.
Olipa kerran muuan Intiaanipäälikkö. Hänen piti päästä Eurooppaan, toteemipaalu mukanaan. Hän päätti ensin mennä Bostoniin, ja sieltä laivalla Lontooseen. Hän laittoi toteemipaalun selkäänsä (toteemipaalu oli 2m 10cm korkea), ja käveli pitkän matkan Bostoniin, ja lopulta pääsi sinne. Hän oli kävelemässä laivaan, mutta matkustajia valvomassa oleva perämies sanoi, "Laivaan tuotavat tavarat saavat olla enintään 2m korkeita." Intiaanipäälikkö tuumi hetken, ja meni läheiseen huoneeseen toteemipaalu mukananaan. Huoneesta kuului sahausta ja nalausta. Jonkun ajan päästä hän tuli sieltä, ja perämies sanoi, "Tervetuloa laivaan!" Kysymys kuuluu: Miten Intiaanipäälikkö sai paalun laivaan.
HUOM! Itse paalua ei saanut mitenkään hajoittaa tai katkaista.

Intiaanipäälikkö teki huoneessa puusta laatikon. Hän laittoi paalun laatikkoon siten, että paalun päät olivat kulmissa, näin korkeus väheni kahteen metriin, ja hän pääsi laivaan.

Lähettäjä: Lepa
Up Down 56.41% tykkää.

Olet talossa, jonka ikkunat ovat lukossa, ovet terästä eikä mitään tekniikkaa. Miten pääset ulos?

Vaikka ovet ovat terästä eivät ne ole lukossa.

Lähettäjä: Tuuve
Up Down 52.94% tykkää.