Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Pimeään huoneeseen tuodaan neljä naista istumaan neliön muotoisen pöydän ympärille. Heille sanotaan että jos he vastaavat oikein he saavat miljoonan ja jos he vastaavat väärin he häviävät kaiken. Pöydän päällä on plussan muotoinen pahvi seinä joka estää näkyvyyden vastapäätä istuvan henkilän kanssa, mutta pystyt näkemään sinun lolemmilla puolillasi olevat henkilöt. Kun valot laitetaan päälle, naisille sanotaan että teillä on viisi minuuttia aikaa päätellä jostain minkä sukupuolen edustaja on sinua vastapäätä, mutta ennenkuin peli aloitettiin annettiin naisille vielä yksi helpotus. Heille sanottiin että heidän on nostettava käsi pystyyn jos he näkevät ainakin yhden naisen. Niinpä peli aloitettiin ja viisi minuuttia kului hiljaa hitaasti ja kukaan ei sanonut sanaakaan. Mutta muutamaa kymmentä sekunttia ennenkuin viisi minuuttia meni täyteen yksi naisista alkoi huutaa ja sanoi ”minä tiedän! Minä tiedän! Minua vastapäätä istuu nainen!” Arvoitus on miten tai mistä hän sen päätteli?

Nainen päätteli että häntä vastapäätä istuu nainen sillä tavalla että hän ajatteli tilanteen muut mahdollisuudet ensin. Hän ajatteli ensin että, jos häntä vastapäätä istuisin mies ja se mies olisi nähnyt molemmillapuolillavolevian naisten kädet ylhäällä mies olisi hetimiten tajunnut että molemmta naiset hänen vierellään näkevät naisen toisella puolella pahvi seinää, he eivät voi viitata sen miehen puolesta, joten mies olisi jo ajat sitten huutanut että ”tiedän! Siellä on nainen” mutta koska siletä ei kuulunut mitään siellä ei voinut olla nainen. Hän odotti pelin lähes loppuun sakka varmuuden vuoksi, jos miehellä kestäisi. Näin hän sen ajatteli.

. Lähettäjä: Gretaigronroos
Up Down 58.97 % / 39 ääntä.

Muita arvoituksia

On kaksi ihmistä, jotka ovat eri huoneissa. He eivät voi mitenkään kommunikoida keskenään.

He pelaavat intiaanipokeria siten, että kun he nostavat kortin otsalleen, niin toisessa huoneessa oleva pelaaja näkee monitorin välityksellä vain toisen pelaajan kortin. Ei mitään muuta.

Joka kierroksella vähintään toisen pelaajan on arvattava oman korttinsa väri oikein (punainen vai musta), muuten paholainen leikkaa pelaajien päät irti.

Minkälainen strategia pelaajien on keksittävä ennen pelaamista, jotta joka kierroksella vähintään toinen arvaa värinsä oikein?

Pelaajat eivät ole tietoisia toistensa arvauksesta.

Pelaajat sopivat ennen pelaamista, seuraavaa:

Toinen pelaaja vastaa aina sen värin, minkä näkee ruudulla.
Toinen pelaaja vastaa aina päinvastaisen värin, minkä näkee ruudulla.

Näin ollen, joka kierroksella vähintään toisella pelaajalla menee värin arvaus oikein.

Loppusanat: Paholainen raivostui miesten oveluudesta niin, joten hän petti sanansa ja repi vastoin lupaustaan miesten päät irti.

Lähettäjä: TogoHH
Up Down 59.26 % / 27 ääntä.

Me olemme ne vuoret, jotka tehtiin ihmiskäsin. Jotta muutama ihminen rauhassa nukkua saisi. Aikamme seistä on seitsemän ajoista pisin. Sillä muut yhtä tunnetut aikaa jo kadota taisi. Vaan vaikka me tahdoimme tarjota lepoa rauhaa, me olemme nukkumapaikoista rauhattomin. Kas aarteitten kutsu niin rosvojen sieluissa pauhaa, että avataan vuoretkin päästäkseen aartehisin. Vaan mitä me olemme, ihmisten kykyjen näyte. Joiden alhaista siskoa kohti te ihmiset käytte.

Gizan pyramidit
Vuorten muotoisia ja hyvin suuria. Ihmisen tekemiä. Antiikin "maailman seitsemästä ihmeestä" vanhin ja ainoa meidän päiviimme säilynyt. Monia kertoja ollut haudanryöstäjien kohteena. Jokainen ihminen kulkee kohti omaa hautaansa, vaikka tuskin ketään enää haudataan yhtä (typerän) hulppeasti, kuin faaraot aikanaan.

Lähettäjä: Luomahan luotu
Up Down 41.82 % / 55 ääntä.

Oli todella kuuma päivä. Kaksi miestä päätti mennä ostamaan kioskilta juomaa. Myyjä kysyi mitä he haluaisivat. Molemmat miehet halusivat colaa jäillä. Toinen miehistä joi juomansa hitaasti, ja toinen taas nopeasti. Hetken kuluttua toinen heistä kuoli. Kumpi kuoli ja miksi?

Se joka joi juomansa hitaasti kuoli, koska jääpalat olivat myrkytettyjä ja ne ehtivät sulaa juoman sekaan. Mutta toinen joi juomansa nopeasti joten jääpalat eivät ehtineet sulaa, joten myrkky jäi jääpaloihin.

Lähettäjä: jooneQ
Up Down 50 % / 8 ääntä.