Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

On juhlat. Juhliin on kutsuttu seitsemän (7) ystävää. Juhlissa on myös kakku, joka tulisi jakaa kaikille syöjille tasan ainoastaan kolmea viiltoa käyttäyen. Kuinka se onnistuu?

Yhteensä syöjiä on siis kahdeksan (8). Juhlien isännöitsiä/emännöitsiä ja seitsemän (7) ystävää.
1. viilto tehdään ylhäältä alas, ylhäältäpäin katsottuna
2. viilto tehdään vasemmalta oikealle, ylhäältäpäin katsottuna
tällöin saadaan neljä (4) saman kokoista palaa
3. viilto tehdään kakun pohjasta ja kannen tasan puolivälistä vasemmalta oikealle, jolloin ne neljä (4) palaa leikkautuu tasan ja saadaan kahdeksan (8) saman kokoista palaa.

. Lähettäjä: pitkämatikka ( >>>><> )
Up Down 64.71 % / 17 ääntä.

Muita arvoituksia

Sunnuntaina 24.5. oli tapahtunut murha. Perheen äiti oli murhattu ja makasi olohuoneessa.

Kuulustelussa isä sanoi, että katsoi makuuhuoneessa televisiota. Tytär leipoi pullaa, poika leikki autoilla ja siivooja haki postin. Kuka oli murhaaja?

Siivooja. Sunnuntaisin ei tule postia.

Lähettäjä: JEJ
Up Down 69.81 % / 106 ääntä.

Eräällä kuninkaalla oli naimaikäinen tytär. Kuningas oli päättänyt järjestää juhlat, jonne kutsuttaisiin kaikki naapurimaitten prinssit. Prinssi, joka toisi kuninkaan tyttärelle tietynlaisen kukkakimpun, saisi hänet vaimokseen. Kukkakimpun tulisi olla seuraavan lainen:- Kaikki kukat, paitsi kaksi tulisi olla liljoja. Kaikki kukat, paitsi kaksi tulisi olla ruusuja. Kaikki kukat, paitsi kaksi tulisi olla orvokkeja.

Minkälaisen kukkakimpun piti olla?

Yksi lilja, yksi ruusu ja yksi orvokki. Taikka kaksi jotain ihan muuta kukkaa, esim voikukkaa.

Lähettäjä: Kirara
Up Down 58.33 % / 36 ääntä.

Kellarissa on kolme lamppua ja yläkerrassa on kolme kytkintä niille. Yläkerrasta ei näe kellariin. Miten pystyt selvittämään, mikä katkaisija kuuluu millekin lampulle niin, että saat käydä kellarissa vain YHDEN kerran?

Käännät ensin ensimmäistä kytkintä ja odottelet muutaman minuutin. Tämän jälkeen sammutat ensimmäisen ja käännät toista kytkintä, jonka jälkeen menet kellariin. Palava lamppu on tietysti kytkettynä toiseen kytkimeen. Se kumpi pimeistä lampuista on lämmin, on kytkettynä ensimmäiseen kytkimeen. Kylmä pimeä lamppu on sitten se jäljelle jäävä.

Lähettäjä: jporkka
Up Down 69.44 % / 72 ääntä.