Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

On juhlat. Juhliin on kutsuttu seitsemän (7) ystävää. Juhlissa on myös kakku, joka tulisi jakaa kaikille syöjille tasan ainoastaan kolmea viiltoa käyttäyen. Kuinka se onnistuu?

Yhteensä syöjiä on siis kahdeksan (8). Juhlien isännöitsiä/emännöitsiä ja seitsemän (7) ystävää.
1. viilto tehdään ylhäältä alas, ylhäältäpäin katsottuna
2. viilto tehdään vasemmalta oikealle, ylhäältäpäin katsottuna
tällöin saadaan neljä (4) saman kokoista palaa
3. viilto tehdään kakun pohjasta ja kannen tasan puolivälistä vasemmalta oikealle, jolloin ne neljä (4) palaa leikkautuu tasan ja saadaan kahdeksan (8) saman kokoista palaa.

. Lähettäjä: pitkämatikka ( >>>><> )
Up Down 58.33 % / 24 ääntä.

Muita arvoituksia

Missä kulkuneuvossa ratti on takana?

Merirosvolaivassa, eli purjelaivassa

Lähettäjä: Unknown
Up Down 40 % / 5 ääntä.

Oli todella kuuma päivä. Kaksi miestä päätti mennä ostamaan kioskilta juomaa. Myyjä kysyi mitä he haluaisivat. Molemmat miehet halusivat colaa jäillä. Toinen miehistä joi juomansa hitaasti, ja toinen taas nopeasti. Hetken kuluttua toinen heistä kuoli. Kumpi kuoli ja miksi?

Se joka joi juomansa hitaasti kuoli, koska jääpalat olivat myrkytettyjä ja ne ehtivät sulaa juoman sekaan. Mutta toinen joi juomansa nopeasti joten jääpalat eivät ehtineet sulaa, joten myrkky jäi jääpaloihin.

Lähettäjä: jooneQ
Up Down 57.14 % / 7 ääntä.

Mies halusi ostaa hevosen. Hän meni suorinta tietä hevoskauppaan, jossa hän sanoi myyjälle, etta hän halusi turvallisen hevosen. No, hevoskauppias suositteli miehelle erästä kimoa ruunahevosta. Mies päätti ottaa sen. Muutaman päivän kuluttua mies sanoi hevoskauppiaalle, että kyseinen hevonen ei ollut hänen vaatimustensa mukainen, vaan heitti hänet monta kertaa alas selästä. Myyjä sanoi, että hän ei valehdellut, että se olisi miehen vaatimusten mukainen. Miten se oli mahdollista?

Kaikki hevoset ovat turvallsia. Hevosillahan on turpa.

Lähettäjä: Iidaah
Up Down 60.17 % / 118 ääntä.