Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kaksi miestä halusi kuninkaan tyttären vaimoksi. Kuningas ei osannut päättää kummalle antaa tyttärensä, niinpä hän asetti kisan. Kisan säännöt menivät näin: se jonka hevonen viimeisenä tulee maaliin voittaa. Miehet lähtivät matkaa ja menivät mahdollisimman hitaasti. Heitä vastaan tuli mies joka lausui heille kaksi sanaa, sen jälkeen molemmat miehet lähtivät täyttä laukkaa linnalle. Miten nämä kaksi sanaa kuuluivat?

Vaihtakaa hevoset

Lähettäjä: Laura
Up Down 48.48% tykkää.

Muita arvoituksia

Kun kello lyö 14.00 8 tapania seisoo kadulla, vastaan tulee 8 jaskaa. He rupeavat riitelemään kahden tunnin ajan. Aurinko laskee, monta ihmistä sinne jää.

Nolla, aurinko laskee myöhään ja kahden tunnin päästä ne lähtee kotiin.

Lähettäjä: Tapani.Saarisalo,
Up Down 53.85% tykkää.

Tyttö ratsasti Aamulla juhliin, juhlat kestivät 5 tuntia, hän ratsasti kotiin Aamulla. Kuinka tämä on mahdollista?

Sen hevosen nimi oli Aamu.

Lähettäjä: Jultsu11
Up Down 25% tykkää.

Perheen on päästävä joen toiselle puolelle. Tämä saattaa kuulostaa helpolta mutta sitä se ei ole. Ongelmat:on vain yksi vene joka kantaa vain kahta ihmistä samaan aikaaan ja venettä osaa kuljettaa vain aikuiset. Tässä on henkilöt: isä ei voi olla tyttö(jen) kanssa ilman että äiti on paikalla. Äiti sama juttu mutta ei voi olla poikien tai pojan kanssa ilman isää. Poliisi voi olla kenen tahansa kanssa ja osaa ohjata venettä. kaksi poikaa voi olla kenen tahansa kanssa paitsi äidin jos isä ei ole paikalla. Tytöt sama juttu mutta ei voi olla isän kanssa ilman äitiä. Rosvo ei voi olla kenenkään kanssa ilman poliisia.

Kuinka saada kaikki toiselle puolelle?

1.poliisi ja rosvo
2.poliisi takaisin
3.poliisi ja poika
4.poliisi ja rosvo takaisin
5.isä ja poika
6.isä takaisin
7.isä ja äiti
8.äiti takaisin
9.poliisi ja rosvo
10.isä takaisin
11.äiti ja isä
12.äiti takaisin
13.äiti ja tyttö
14.poliisi ja rosvo takaisin
15.poliisi ja tyttö
16.poliisi takaisin
17.poliisi ja rosvo

Jos et läpäissyt arvoitusta ja katsoit vain vastauksen saatat ajatella että olisin mä ton keksinyt niin koikeileppa sitten kun et enään muista vastausta.

Lähettäjä: jokitestit
Up Down 54.55% tykkää.