Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kellarissa on kolme lamppua ja yläkerrassa on kolme kytkintä niille. Yläkerrasta ei näe kellariin. Miten pystyt selvittämään, mikä katkaisija kuuluu millekin lampulle niin, että saat käydä kellarissa vain YHDEN kerran?

Käännät ensin ensimmäistä kytkintä ja odottelet muutaman minuutin. Tämän jälkeen sammutat ensimmäisen ja käännät toista kytkintä, jonka jälkeen menet kellariin. Palava lamppu on tietysti kytkettynä toiseen kytkimeen. Se kumpi pimeistä lampuista on lämmin, on kytkettynä ensimmäiseen kytkimeen. Kylmä pimeä lamppu on sitten se jäljelle jäävä.

Lähettäjä: jporkka
Up Down 54.14% tykkää.

Muita arvoituksia

Poika istuu kerrostalon ylimmän kerroksen ikkunalaudalla ja putoaa sieltä alas. Poika selvisi silti hengissä. Miten tämä on mahdollista?

Poika tippui asunnon sisäpuolelle

Lähettäjä: Hemuli
Up Down 20% tykkää.

Mies päättää kirjoittaa testamentin, jossa hän testamenttaisi koko omaisuutensa toiselle pojallen, mutta ei osaa päättää kummalle. Hän ostaa molemmille pojilleen oman urheiluauton, ja sanoo pojilleen että heidän pitää ajaa kilparata, ja jonka auto ylittäisi maaliviivan viimeisenä, saisi isänsä koko omaisuuden. Molmmat pojat kuitenkin kieltäytyivät ajamasta eteenpäin. Lopulta toinen veljistä kuitenkin sai isänsä omaisuuden. Kuinka hän teki sen?

Toinen veljeksistä varasti veljensä auton ja ajoi sillä maaliviivan yli.

Lähettäjä: Kaakaokeisari
Up Down 62.5% tykkää.

Pekka on töissä ruokakaupassa. Hän kuulee karkkihyllyn luota puhetta. Joku sanoo "Jussi laita se pois. Ei saa varastaa" Pekka menee karkkihyllylle ja huomaa kolme ihmistä, puna-, sini- ja pinkkipaitaisen. Hetken katseltuaan Pekka kävelee vihreäpaitaisen eteen ja sanoo "Anna tänne se mitä varastit."
Mistä Pekka tiesi kuka oli varas?

Henkilö, jolla oli vihreä paita oli poika ja muut olivat tyttöjä.

Lähettäjä: MyNameIs..
Up Down 42.86% tykkää.