Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kellarissa on kolme lamppua ja yläkerrassa on kolme kytkintä niille. Yläkerrasta ei näe kellariin. Miten pystyt selvittämään, mikä katkaisija kuuluu millekin lampulle niin, että saat käydä kellarissa vain YHDEN kerran?

Käännät ensin ensimmäistä kytkintä ja odottelet muutaman minuutin. Tämän jälkeen sammutat ensimmäisen ja käännät toista kytkintä, jonka jälkeen menet kellariin. Palava lamppu on tietysti kytkettynä toiseen kytkimeen. Se kumpi pimeistä lampuista on lämmin, on kytkettynä ensimmäiseen kytkimeen. Kylmä pimeä lamppu on sitten se jäljelle jäävä.

. Lähettäjä: jporkka
Up Down 69.44 % / 72 ääntä.

Muita arvoituksia

Jussi ja Jenni olivat olleet yhdessä 5 kuukautta. Jussi ja Julia olivat olleet yhdessä 6 kuukautta. Jare ja Anu olivat olleet yhdessä 4 kuukautta. Anu ja Jare olivat olleet yhdessä 5 kuukautta. Ben ja Sissi olivat olleet yhdessä 7 kuukautta. Mikä tässä on pielessä ja kuka pettää?

PS. Julia ja Jussi olivat onnellisia yhdessä.
PPs. Kukaan ei ole ollut yhdessä alle 5 kuukauttaan

Jussi pettää Jenniä koska on yhdessä myös Julian kanssa mutta ei petä Juliaa koska heillä on onnelista yhdessä. Jaren ja Anun suhde oli pielessä koska kukaan ei ollut alle 5 kuukautta yhdessä.

Lähettäjä: xD
Up Down 40 % / 5 ääntä.

Huoneessa paloi 5 kynttilää. Mies sammutti niistä 3. Montako jäi jäljelle?

Tässä on 2 vastausta:
Vastaus 1. Jäi 5. Eihän ne minnekkään katoa vaikka ne sammutettaisiin!

Vastaus 2. Jäi 3. Ne kaksi jota mies ei sammuttanut paloivat loppuun.

Lähettäjä: böö
Up Down 40 % / 5 ääntä.

Mies lähti metsästämään. Kaikki, mitä hän sai, hän heitti pois. Kaiken mitä hän ei saanut, hän kantoi mukanaan. Mitä mies metsästi?

Mies lähti pihalle kampaamaan täitä hiuksistaan.

Lähettäjä: kolmenvartin tinuri
Up Down 0 % / 0 ääntä.