Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» sekalaisia

Kolme suomalaista miestä meni metsään. Ensimmäisellä miehellä oli kirves, toisella miehellä on saha mutta mikä kolmannella miehellä oli?

Jalkasieni, koska joka kolmannella suomalaisella miehellä on jalkasieni XD

. Lähettäjä: Maijamehiläinen?
Up Down 37.5 % / 8 ääntä.

Muita arvoituksia

Mikaelin äidillä on kolme lasta.

Ensimmäisen nimi on Tammikuu.
Toisen lapsen nimi on Helmikuu.

Mikä on kolmannen lapsen nimi?

Mikael

Lähettäjä: LEEVI
Up Down 50 % / 2 ääntä.

Eräs julma valtias päätti muinoin, että kuolemaantuomitut voisivat vetää arpalipun tuomionsa täytäntöönpanosta. Siten hän halusi näyttää kansalaisille olevansa hyvä ja oikeudenmukainen. Mutta kaikki tuomitut veti aina EI-laput ja heidät teloitettiin. Eräs kuolemaantuomittu oli erityisen ovela. Kun hän oli nostamassa arpalippua, hän mietti hetken ja alkoi ja alkoi epäillä, että molemmissa lapuissa luki EI. Jos hän osoittaisi tämän toteen, valtias suuttuisi ja hänelle kävisi joka tapauksessa huonosti. Silloin hän keksi jotakin, joka pelasti hänen elämänsä. Samalla kuninkaan tekemä vääryys jäi paljastumatta. Mitä kuolemaantuomittu teki?

Hän veti arvan. Katsoi sitä hymyillen ja söi sen. Hän pyysi muita läsnäolijoita katsomaan lippua, joka oli jäljellä. Siinä luki EI, joten miehen oli siis täytynyt saada KYLLÄ-lippu. Mies vapautui.

Lähettäjä: junamies
Up Down 59.09 % / 22 ääntä.

Matti asui kaupungin keskustassa, kymmenkerroksisen talon ylimmässä kerroksessa. Eräänä auronkoisena päivänä hän lähti kauppaan. Hän meni hissillä aulaan ja lähti ulos. Palatessaan hän kulki hissillä 8. kerrokseen ja käveli loppumatkan portaita.

Pian alkoi sataa, mutta Matin täytyi lähteä jalkapalloharjoituksiin, joten hän meni jälleen hissillä alakertaan. Palatessaan hän oli litimärkä. Hän juoksi hissiin ja kulki sillä suoraan 10. kerrokseen.

Miksi?

Hissin nappulat olivat järjestyksessä alhaalta ylöspäin. Matti yletti painamaan vain 8. kerroksen nappulaa, joten hän kulki sinne ja käveli loppumatkan. Sateella hänellä oli mukanaan sateenvarjo, ja hän yletti painamaan sateenvarjon päällä 10. kerroksen nappia.

Lähettäjä: Bellatrix
Up Down 50 % / 6 ääntä.