Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kaupungilla oli tapahtunut varkaus. Poliisit etsivät johtolankoja jotka voisivat viedä heidät varastajaan ja löytyykin 3 todistajaa jotka todistavat nähneensä varastajan.

todistaja nro.1 ´´Näin hänet kun olin kaupassa tai oikeastaan huomasin kävelytiellä muita pidemmän ihmisen joka juoksenteli kävelytiellä, tie oli myös todella ruuhkainen. uskon, että hän oli mies ja hän oli suunilleen 190cm.´´

todistaja nro 2. ´´olin ravintolassani kun kokeilin aurinkolasiani ja näin miehen jolla oli mustat vaatteet ja kaikki huusivat "varas ja hän oli suunilleen 175cm"´´

todistaja nro. 3 ´´olin kävelemässä tiessä kun vastaani tuli ihminen ja tönäisi minua , hänellä oli vihreät vaatteet. Tiedäthän olen jo vanhus ja tielle kaatuminen kyllä sattuu.´´

poliisit löysivät myös 3 ihmistä joita epäillään.

1 epäilty oli 160-165 pituinen nainen jolla oli päällään siniset vaatteet
2 epäilty oli todella pitkä mies jolla oli vaaleat vaatteet
3 epäilty oli mies jolla oli siniset vaatteet
kuka on varas?

oikea vastaus on epäilty 3



ensimmäinen todistaja sanoo, että tiellä oli ruuhkaista. Varas joutui kävelemään reunassa jossa oli korkeampi tie.



toinen todistaja sanoin laittavansa aurinkolasit eli hän näki hänen vaatteensa tummenpana kuin he oikeasti ovat.



kolmas todistaja sanoi että hänellä oli vihreät vaatteet, mutta hänellä olikin siniset. Vanhus ei välttämättä erota sinistä vihreästä.

. Lähettäjä: Neferpitou
Up Down 52.94 % / 34 ääntä.

Muita arvoituksia

Aavikolla kasvaa omenapuu, jossa on omenoita. Tulee tuulenpuuska, jonka jälkeen ei ole omenoita puussa eikä ole omenoita maassa. Miten se on mahdollista?

Omenapuussa kasvoi omenoita, ja omenoita oli 2. Tuulenpuuska tiputti toisen omenista maahan, jolloin maassa oli omena eikä omenoita kuten myös puussa.

Lähettäjä: Arvoitus1
Up Down 50 % / 18 ääntä.

Miten saat tästä joen saat laittaa kolme viivaa | | | | |

NIILI

Lähettäjä: Johanna
Up Down 46.15 % / 52 ääntä.

Olet matkalla kylään, etkä tiedä kumpaan suuntaan pitäisi kääntyä risteyksessä. Toinen tie vie kylään, jossa kaikki puhuvat totta ja toinen tie vie kylään, jossa kaikki valehtelevat. Molempien teiden varressa on yksi poika, voit kysyä yhden kysymyksen toiselta pojalta. Toinen pojista puhuu aina totta ja toinen poika valehtelee aina. Mitä sinun pitää kysyä vain toiselta pojalta, jotta pääset kylään jossa kaikki puhuvat totta?

Oletko hereillä? Poika joka valehtelee aina sanoo en ja poika joka puhuu aina totta sanoo en:)

Lähettäjä: En valehtele:)
Up Down 50 % / 8 ääntä.