Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Ajattele, että olet kummitustalossa. Oikeassa kädessäsi on tulitikkurasia ja vasemassa kädessäsi on pulla täynnä pensasta. Edessäsi seisoo yksi kummitus, yksi limahirviö ja yksi vamppyyri. Mitä/ketä poltat ensin?

tulitikun

. Lähettäjä: nemena
Up Down 66.67 % / 3 ääntä.

Muita arvoituksia

Mies astuu taloon jossa on kolme ovea. Ensimmäisen oven takana oli sähkötuoli ja hullu professori, toisen oven takana oli viisi murhaajaa, kolmannen oven takana oli kaksi tiikeriä. Mihin huoneeseen miehen pitää mennä ettei kuole?

Mies voi mennä mihin tahansa huoneeseen kuolematta, koska tarinassa luki että oven takana OLI sähkötuoli ja hullu professori, OLI viisi murhaajaa, ja OLI kaksi tiikeriä. Eli ovien takana ei ollut sillä hetkellä mitään! :D

Lähettäjä: Katariina K
Up Down 60 % / 5 ääntä.

Auton moottori ei toimi. Annan ja hänen isänsä pitäisi lähteä matkalle Ouluun. Miten on mahdollista, että Anna ja hänen isänsä ajavat autolla Ouluun?

Heidän autonsa moottori toimi, mutta heidän naapurinsa auton moottori ei toimi.

Lähettäjä: Gia girl
Up Down 50 % / 8 ääntä.

Vanhalla miehellä oli kolme tytärtä. Hän kutsui heidät luokseen ja sanoi: -Kohta teidän on aika periä minut.
Nyt haluaisin tietää, kuka teistä pystyy huolehtimaan parhaiten kulta-arkustani. Annan teille jokaiselle nyt kolikon, jolla voitte ostaa jotain, millä täyttää koko huoneen. Se, joka onnistuu tehtävässään parhaiten, saa kullan ja muut saavat tyytyä hopeaan.

Vanhin tytär mietti kauan mitä ostaisi, mutta sitten hän kuitenkin keksi kuin keksikin. Hän meni maanviljeliän luokse ja osti heinäkuorman. Keskimmäinen tytär meni kanalaan ja osti kolme suurta höyhensäkkiä. Nuorin tytär meni pikkupuotiin ja osti kaksi pientä esinettä ja sai viellä vaihtorahaakin. Kun tyttäret palasivat kotiin, isä halusi tietää mitä tyttärensä olivat ostaneet. Vanhin tytär kantoi heinät huoneeseen siihen jäi vielä tyhjää. Keskimmäinen tytär tyhjensi vuorotellen kaikki höyhensäkit vuorotellen huoneeseen. Vaikka höyhenet leijuivat huoneessa jäi siltikin tyhjää. Lopulta oli nuorimman tyttären vuoro. Kaikki tuijottivat häntä odottavasti. Hän otti taskustaan kaksi pikkuesinettä ja kohta huone täyttyi. Silloin isä ymmärsi, että nuorin tytär oli kaikkein viisain ja saisi periä kullan.

Mitä nuorin tytär oikein osti?

Hän osti tulitikkurasian ja suitsukkeen. Kun hän sytytti suitsukkeen savu täytti huoneen.

Lähettäjä: Yolo mies :D
Up Down 61.11 % / 18 ääntä.