Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Liikunta tunnilla oli 19 oppilasta, tunnin lopussa salissa oli 20 ihmistä. Kukaan ei tullut eikä kukaan lähtenyt. Miten tämä on mahdollista?

Myös opettaja oli paikalla.

Lähettäjä: (:
Up Down 66.67% tykkää.

Muita arvoituksia

Kuvittele olevasi huoneessa. Näet punaisen ja vihreän oven. Huone on vihreä. Painat vihreää nappia ja pääset seuraavaan huoneeseen. Sekin on vihreä. Sielläkin on punainen ja vihreä ovi ja kaksi vihreää nappia. Painat oikean puolimmaisesta ja pääset seuraavaan huoneeseen. Kolmannessa huoneessa on vain yksi ovi. Et saa avata sitä, tai räjähdät. Huoneessa on ikkuna, mutta et tiedä, mikä nappi on oikea. Nappeja on kolme. Mitään ei tapahdu. Yhtäkkiä kuulet omituisia ääniä. Mitä tapahtui?

Nukahdit kesken ja sinua herätetään

Lähettäjä: Ruusu
Up Down 50% tykkää.

Köyhän perheen poika on iloinen, koska he olivat saaneet uudet ikkunat joka huoneeseen. Ikkunat ovat niin uudet ettei niissä ole edes laseja. Onneksi he asuvat korkealla, ettei tarvitse pelätä rosvoja. Juhlan kunniaksi hän menee kylpemään. Se on hänen tapansa iloita. Kylpyhuoneessa on seitsemän kynttilää. Poika laskee ammeeseen vettä. Hän sammuttaa ensin yhden kynttilän. Ja sitten läsähtää ammeeseen sammuttaen kaksi kynttilää. Jonkin ajan kuluttua hän nousi ammeessa. Ja menee nukkumaan. On niin hirveä myrsky, että on vaikea nukkua. Onneksi äiti tajusi laittaa pojan ikkunaan pressun. Aamulla hän muistaa kynttilät. Hän ryntää kylpyhuoneeseen, mutta kaikki kynttilät ovat sammuneet.

Mitä tapahtui?

Kynttilät sammuivat, koska kaikkiin huoneisiinhan oli saatu uudet lasittomat ikkunat. Koska ulkona oli myrsky, oli ikkunasta päässyt tuuli sammuttanut kaikki kynttilät.

Lähettäjä: Narrikarri
Up Down 50% tykkää.

Saavut onnen ja epäonnen oville, joita vartioi vuorotellen kaksi vartijaa. Oviin ei ole merkitty kumpi ovi on kumpi. Tiedät, että toinen puhuu aina todenmukaisesti ja toinen puhuu aina palturia, mutta et tiedä kummalla ovella kumpi vartija on. Mitä sinun on kysyttävä, että pääset onnen ovesta sisään?

Sinun täytyy kysyä: "Kumpaa ovea toinen vartija näyttäisi, jos kysyisin tietä onnen ovelle?".
Koska jos ovella on totta puhuva vartija hän näyttäisi väärän oven, koska toinen vartija valehtelisi. Jos taas ovella on valehteleva vartija, hän valehtelee että toinen vartija näyttäisi väärää ovea. Sinun täytyy siis valita toinen ovi, mitä vartija näyttää

Lähettäjä: DaBeMi
Up Down 44.44% tykkää.