Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» sekalaisia

Mies oli kävelyllä metsässä. Hän näki monia tavallisia lintuja ja päätti istuutua kuuntelemaan niiden laulua. Hetken kuluttua hän kuuli jostakin kaukaisuudesta suorastaan kaunista laulua. Mikä tai kuka lauloi?

Suorastas

Lähettäjä: Esko
Up Down 56.61% tykkää.

Muita arvoituksia

Auto ajoi joen yli. Mitä tapahtui?

Joe kuoli

Lähettäjä: moimoi
Up Down 55.29% tykkää.

Oli kaksi lasta. He olivat samannäköiset, ikäiset, kokoiset ja heillä oli samat vanhemmat. Mutta he eivät ole kaksoset. Miten se on mahdollista?

Toinen on peilikuva

Lähettäjä: banaani
Up Down 52.17% tykkää.

Kolmen matkalaisen seurue yöpyy majatalossa, jonka isäntä pyytää maksuksi kymmenen markkaa yöltä per henkilö. Aamulla matkalaiset poistuvat majatalosta jatkamaan reissuaan. Majatalon isännälle tulee kuitenkin huono omatunto pyytämänsä rahamäärän takia ja hän päättää lähettää palvelijansa viemään seurueelle viisi markkaa takaisin. Palvelija tekee työtä käskettyä ja tavoittaakin pian matkaseurueen. Hänelle tulee kuitenkin ongelma; kuinka jakaa viisi markan kolikkoa kolmen henkilön kesken? Hetken mietittyään hän päättää antaa yhden markan kullekin kolmelle matkalaiselle ja pitää itse loput kaksi markaa vaivanpalkaksi. Näin ollen jokainen kolmesta yöpyjästä on siis maksanut yhdeksän markkaa majatalon isännälle.

9 mk x 3 = 27 mk, ja jos tähän lisätään palvelijan vaivanpalkka 2 mk tulee summaksi 29 mk.

Missä on yksi markka?

Majatalon isännällä on 25 mk, palvelijalla 2 mk, ja seurueella markka kullakin (3 mk) = 30 mk

Lähettäjä: J.Beachill
Up Down 53.49% tykkää.