Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Vanki tuomitaan kuolemaan. Hänet viedään kahden oven eteen, joista hänen on valittava toinen. Toisesta ovesta hän pääsee vapaaksi, toisen takana on hirttopuu. Molempien ovien edessä on vartija. Vanki saa kysyä vain yhden kysymyksen toiselta vartijalta, ja sen avulla hänen pitäisi saada selville kummasta ovesta hänen pitäisi mennä pelastuakseen. Kysymykseen voi vastata vain kyllä tai ei. Toinen vartijoista valehtelee aina ja toinen puhuu totta, mutta vanki ei tiedä kumpi.

Mikä kysymys vangin täytyy kysyä, jotta voi olla varma, että pääsee vapaaksi?


Vihje: kun vanki kysyy kysymyksen ja vartija vastaa siihen, hän vastaa siihen tavallaan toisen vartijan puolesta

Vangin pitäisi kysyä toiselta vartijalta:

"mitä tuo toinen vartija vastaisi, jos kysyisin häneltä onko hänen ovensa ovi vapauteen?"

Lähettäjä: Nimetön
Up Down 53.13% tykkää.

Muita arvoituksia

Vanhalla miehellä oli kolme tytärtä. Hän kutsui heidät luokseen ja sanoi: -Kohta teidän on aika periä minut.
Nyt haluaisin tietää, kuka teistä pystyy huolehtimaan parhaiten kulta-arkustani. Annan teille jokaiselle nyt kolikon, jolla voitte ostaa jotain, millä täyttää koko huoneen. Se, joka onnistuu tehtävässään parhaiten, saa kullan ja muut saavat tyytyä hopeaan.

Vanhin tytär mietti kauan mitä ostaisi, mutta sitten hän kuitenkin keksi kuin keksikin. Hän meni maanviljeliän luokse ja osti heinäkuorman. Keskimmäinen tytär meni kanalaan ja osti kolme suurta höyhensäkkiä. Nuorin tytär meni pikkupuotiin ja osti kaksi pientä esinettä ja sai viellä vaihtorahaakin. Kun tyttäret palasivat kotiin, isä halusi tietää mitä tyttärensä olivat ostaneet. Vanhin tytär kantoi heinät huoneeseen siihen jäi vielä tyhjää. Keskimmäinen tytär tyhjensi vuorotellen kaikki höyhensäkit vuorotellen huoneeseen. Vaikka höyhenet leijuivat huoneessa jäi siltikin tyhjää. Lopulta oli nuorimman tyttären vuoro. Kaikki tuijottivat häntä odottavasti. Hän otti taskustaan kaksi pikkuesinettä ja kohta huone täyttyi. Silloin isä ymmärsi, että nuorin tytär oli kaikkein viisain ja saisi periä kullan.

Mitä nuorin tytär oikein osti?

Hän osti tulitikkurasian ja suitsukkeen. Kun hän sytytti suitsukkeen savu täytti huoneen.

Lähettäjä: Yolo mies :D
Up Down 55% tykkää.

HUOM! KANNATTAA LUKEA VAIN KERRAN, JOS HALUAT HAASTETTA, KAHDESTA KERRASTA TÄMÄ VOI OLLA JO TODELLA HELPPO!

Perhe oli todella kaukana, ulkomailla. Heidän lentonsa takaisin lähtisi vasta ylihuomenna. Ulkomailla oli harmillinen tapahtuma, nimittäin eräs nainen ja hänen tyttärensä oli murhattu. Poliisilla oli tiedossa, että murhaaja oli ulkomaalainen ja hänet piti saada nopeasti kiinni, ettei hän ehtisi kotiin. Poliisit menivät perheen luo kadulle. Perhe sanoi, että heillä kaikilla on kiire jonnekin. Perheessä oli kuitenkin monta henkilöä, joten poliisit halusivat jokaiselta nopean syyn, minne lähtisi.

Äiti sanoi: "Minä menen nyt katsomaan elokuvaa".
Mummi sanoi: "Minä menen nyt syömään".
Isosisko ja pikkuveli sanoivat: "Me menemme nyt ostamaan leluja".
Isoveli sanoi: "Minä menen nyt ostamaan videopelejä."
Isä sanoi: "Minä menen nyt kotiin."
Pikkusisko sanoi: "Minä menen nyt järvelle".
Pappa sanoi: "Minä menen nyt museoon".

Poliisit tiesivät heti, kuka valehteli ja jäisi vielä pitkäksi aikaa kuulusteluun. Mutta kysymys kuuluukin, tiedätkö sinä, kuka oli mahdollisesti murhaaja?

Isä, koska alussa sanottiin, että murhaaja piti saada äkkiä kiinni, ettei hän ehtisi kotiin ulkomailta ja isä sanoi lähtevänsä kotiin.

Lähettäjä: Hemulihei
Up Down 54.24% tykkää.

Ajattele, että olet kummitustalossa. Oikeassa kädessäsi on tulitikkurasia ja vasemassa kädessäsi on pulla täynnä pensasta. Edessäsi seisoo yksi kummitus, yksi limahirviö ja yksi vamppyyri. Mitä/ketä poltat ensin?

tulitikun

Lähettäjä: nemena
Up Down 66.67% tykkää.