Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» sekalaisia

Miksi Pikku-Kalle otti tikkaat mukaan kauppaan?

Koska hinnat oli nousseet :D

. Lähettäjä: ViSo
Up Down 59.09 % / 44 ääntä.

Muita arvoituksia

Olet 100 metriä korkean talon katolla. 50 metrin kohdalla on talon seinästä erkaneva parveke ja käytössäsi on 75 metriä pitkä köysi. Miten pääset alas vahingoittumatta olettaen, että köysi on helppo sitoa sekä katolle että parvekkeelle?

Leikkaat köyden 25 metrin kohdalta. Sidot toisen pään 25 metrin köydestä katolle ja teet toiseen päähän silmukan. 50 metrin pätkän laitat läpi silmukasta ja sidot päistään kiinni. Kun olet laskeutunut parvekkeelle, avaat 50 metrin köydessä olevan silmukan ja pyörität sen kokonaan läpi silmukasta. Nyt voit sitoa köyden parvekkeelle ja laskeutua turvallisesti alas.

Lähettäjä: NOELL
Up Down 40 % / 5 ääntä.

Olet juhlissa joissa on valehtelijoita ja totuudenpuhujia. Totuudenpuhujat puhuvat aina totta ja valehtelijat valehtelevat aina. Eräs mies tulee luoksesi ja sanoo: "Näin juuri äsken naisen, joka sanoi olevansa valehtelija." Onko mies itse totuudenpuhuja vai valehtelija?

Mies on valehtelija. Kukaan juhlavieraista ei voi väittää olevansa valehtelija, sillä valehtelijat valehtelevat olevansa totuudenpuhujia ja totuudenpuhujat kertovat olevansa totuudenpuhuja. On siis vale, että joku sanoisi "olevansa valehtelija".

Lähettäjä: Arvaatko
Up Down 66.67 % / 6 ääntä.

Blondi meni vessaan. Miksi hän otti oven pois...?

Ettei kukaan kurkkisi avaimen reijästä.

Lähettäjä: Kisumirri!
Up Down 59.38 % / 32 ääntä.