Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Sisällä talossa on kolme lamppua. Talon ulkopuolella on kolme katkaisijaa, joista kukin on kytketty sisällä oleviin lamppuihin. Talossa on yksi ovi ja voit yhden kerran käydä talossa sisällä. Miten ratkaiset mikä katkaisin kuuluu mihinkin lamppuun, mitään apuvälineitä käyttämättä.

Talon ulkopuolella laita kaksi kytkintä päälle ja sammuta niistä toinen. Mene talon sisälle. Lamppu joka palaa, kuuluu siihen katkaisijaan minkä jätit päälle.
Lamppu mikä on sammutettu on kuuma, ja kolmannessa lampussa ei ole valoa ja on kylmä.

. Lähettäjä: jack
Up Down 50 % / 10 ääntä.

Muita arvoituksia

Mikä alkaa muttei lopu ja lopettaa sen minkä alkaa?

Kuolema

Lähettäjä: alkaa ja lopuu
Up Down 57.14 % / 7 ääntä.

Mummo oli unohtanut sateenvarjonsa saarelle joka oli hänen saartaan vastapäätä. Hänen oli pakko saada se takaisin mutta hän ei jaksa uida sinne asti ja vene millä hän oli soutanut sinne oli rikki eikä hän päässyt sinne millään muulla ajoneuvolla.

Miten mummo saa sateenvarjonsa takaisin joka on saarella?

Kun tulee talvi mummo pääsee jäitä pitkin kävelemään saarelle :-)

Lähettäjä: Omelia 02
Up Down 42.86 % / 14 ääntä.

Poika nousee kotikylään menevään bussiin tietämättä tarkkaa kellonaikaa, mutta tietäen matkan pituuden. Kun 1/4 matkasta on kuljettu, bussi ohittaa koulun, jonka kello näyttää 15.54. Kun matkasta on takana 1/3 poika näkee kellotornista ajaksi 16.02. Moneltako bussi lähti, ja moneltako se on perillä?

Bussi lähti 15.30 ja on perillä 17.06. Aikojen erotuksesta voidaan laskea, että 1/12 matkasta vie 8min eli matka kestää 96min.

Lähettäjä: twiikeri
Up Down 58.14 % / 129 ääntä.