Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Talossa asui joulupukki, tonttu, pappi ja noita.
Kuka murhasi tytön?

Pappi sillä muut ovat satuhahmoja.

Lähettäjä: Piipi
Up Down 52.08% tykkää.

Muita arvoituksia

Vanhalla miehellä oli kolme tytärtä. Hän kutsui heidät luokseen ja sanoi: -Kohta teidän on aika periä minut.
Nyt haluaisin tietää, kuka teistä pystyy huolehtimaan parhaiten kulta-arkustani. Annan teille jokaiselle nyt kolikon, jolla voitte ostaa jotain, millä täyttää koko huoneen. Se, joka onnistuu tehtävässään parhaiten, saa kullan ja muut saavat tyytyä hopeaan.

Vanhin tytär mietti kauan mitä ostaisi, mutta sitten hän kuitenkin keksi kuin keksikin. Hän meni maanviljeliän luokse ja osti heinäkuorman. Keskimmäinen tytär meni kanalaan ja osti kolme suurta höyhensäkkiä. Nuorin tytär meni pikkupuotiin ja osti kaksi pientä esinettä ja sai viellä vaihtorahaakin. Kun tyttäret palasivat kotiin, isä halusi tietää mitä tyttärensä olivat ostaneet. Vanhin tytär kantoi heinät huoneeseen siihen jäi vielä tyhjää. Keskimmäinen tytär tyhjensi vuorotellen kaikki höyhensäkit vuorotellen huoneeseen. Vaikka höyhenet leijuivat huoneessa jäi siltikin tyhjää. Lopulta oli nuorimman tyttären vuoro. Kaikki tuijottivat häntä odottavasti. Hän otti taskustaan kaksi pikkuesinettä ja kohta huone täyttyi. Silloin isä ymmärsi, että nuorin tytär oli kaikkein viisain ja saisi periä kullan.

Mitä nuorin tytär oikein osti?

Hän osti tulitikkurasian ja suitsukkeen. Kun hän sytytti suitsukkeen savu täytti huoneen.

Lähettäjä: Yolo mies :D
Up Down 55% tykkää.

Korissa on viisi omenaa. Kuinka saat jaettua omenat viiden lapsen kanssa siten että jokainen saa yhden omenan ja yksi omenoista jää koriin?

Neljä lapsista saa kukin yhden omenan ja viides lapsi saa korin jossa on viimeinen omena.

Lähettäjä: Kalle65
Up Down 55.93% tykkää.

On kaksi tyttöä, he ovat samannäköisiä, samanikäisiä, heillä on samat vanhemmat, mutta he eivät ole kaksoset. Miten tämä on mahdollista?

Peilikuva

Lähettäjä: halloo
Up Down 40% tykkää.