Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Timanttiliike ryöstettiin, tämä tapahtui yöllä. Liikkeessä oli kolme henkilöä: vartija, kauppias, joka oli juuri sulkemassa liikettä, ja vanha mummo. Poliisin kuulustelussa vartija sanoi: "En nähnyt enkä kuullut mitään", kauppias sanoi: "Minä olin juuri lähdössä kun kadulta kuului kiljuntaa. Menin katsomaan mitä siellä tapahtuu ja kun tulin takaisin liike oli ryöstetty." ja mummo sanoi: "Menin kauppiaan kanssa ulos katsomaan mitä siellä tapahtuu.".
Kuka oli ryöstäjä?

Vartija. Kun mummo ja kauppias menivät ulos vartija jäi yksin liikkeeseen ja ryösti sen.

. Lähettäjä: Simo
Up Down 54.17 % / 24 ääntä.

Muita arvoituksia

.Tehtävään tarvitaan hyvää loogista ajattelua ja päättelykykyä, eli kaikki ei sitä yksinkertaisesti pysty ratkaisemaan.
TEHTÄVÄ:

Smith, Robinson ja Jones työskentelevät junassa lämmittäjänä, jarrumiehenä ja veturinkuljettajana, mutta EIVÄT mainitussa järjestyksessä. Junassa on myös kolme liikemiestä joilla on samat nimet: mr. Smith, mr. Robinson ja mr. Jones

1. Mr. Robinson asuu Detroitissa
2. Jarrumies asuu täsmälleen Chicagon ja Detroitin puolivälissä
3. Mr. Jones ansaitsee 20 000 dollaria vuodessa
4. Jarrumiehen lähin naapuri, yksi matkustajista, ansaitsee täsmälleen kolme kertaa niin paljon kuin jarrumies.
5. Smith päihittää lämmittäjän biljardissa
6. Matkustaja, jolla on sama nimi kuin jarrumiehellä, asuu Chicagossa

KUKA ON VETURINKULJETTAJA?

Tehtäväpähkinän oikea vastaus: Smith

Perustelut: Jarrumies, joka asuu Chicagon ja Detroitin puolivälissä, asuu myös herra X:n lähellä, joka ansaitsee kolme kertaa enemmän kuin hän. Herra X ei voi olla Robinson, koska Robinson asuu Detroitissa. Hän ei voi olla Jones, koska Jonesin vuositulot (20 000 dollaria) eivät ole jaolliset kolmella. Siitä syystä jarrumiehen naapurin täytyy olla Smith.

Matkustaja, jolla on sama nimi kuin jarrumiehellä, asuu Chicagossa. Kyseessä ei voi olla Robinson, koska Robinson asuu Detroitissa. Kyseessä ei voi myöskään olla Smith, koska Smith on jarrumiehen naapuri, ja jarrumies asuu Chicagon ja Detroitin puolivälissä. Siitä syystä hänen on oltava Jones. Siten myös jarrumiehen on oltava Jones. Smith voittaa lämmittäjän biljardissa, siksi lämmittäjän on oltava Robinson. Edellisestä seuraa että veturinkuljettaja on Smith.

Lähettäjä: jupee
Up Down 58.18 % / 55 ääntä.

Oli kolme maailmanmatkaajaa. He kilpailivat siitä kuka kolmen päivän aikana
mahdollisimman monessa maassa. He saivat käyttää lentokonetta, autoa tai mitä ikinä halusivatkaan.
Kun kolme päivää olivat kuluneet matkaajat palasivat Suomeen kertomaan saavutuksiaan. Ensimmäinen maailmanmatkaaja oli mies. Mies sanoi: "Kiersin Italian, Ranskan ja Espanjan". Toinen maailmanmatkaaja oli nainen. Nainen sanoi: "kävin Marokossa, Kreikassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa". Sitten tuli kolmannen matkaajan vuoro, joka sanoi: "Minä kävin koko maailmassa."

Kuka tämä kolmas maailmanmatkaaja oli?

Kello

Lähettäjä: Lomalainen
Up Down 62.5 % / 8 ääntä.

Yövartija näki unta, että toimisto palaisi (missä hän oli töissä) ja palohälyttimet eivät toimineet. Heti aamulla palohälyttimet tarkastettiin. Yöllä toimisto alkoi palamaan ja vartija pelasti toimiston. Miksi kuitenki hän sai potkut, vaikka oli pelastanut toimiston?

Yövartija näki UNTA, että toimisto palaa... Yövartijat eivät nuku...

Lähettäjä: Arvoitusten ratkoja
Up Down 57.14 % / 35 ääntä.