Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Nainen meni ostamaan koiraa. Koiran omistaja sanoi: "koira
leikkii aina päivällä". Nainen meni kotiin ja leikki koiran kanssa pari viikkoa.
Mutta koira ei leikkinyt yhtään. Nainen valitti siitä koiran omistajalle,
mutta omistaja sanoi ettei ole valehdellut mitään.

Miten tämä on mahdollista?

Koira nukkui koko ajan

Lähettäjä: koira
Up Down 54.55% tykkää.

Muita arvoituksia

Olipa kerran pieni kylä. Kylän ympärillä oli rautatie. Rautatietä meni juna. Juna pysähtyi todella harvoin ja se meni niin nopeaa ettei rautatietä voinut ylittää ilman että juna pysähtyisi.

Kylän ulkopuolella oli lapset Ville ja Leena. Villen isä oli töissä kylässä. Hän oli poliisi. Leenan äiti oli kylän lääkäri.

Lapset olisivat halunneet päästä katsomaan vanhempiaan, mutta eivä pystyneet. Sitten Ville keksi miten he pääsisivät kylään. Mitä Ville keksi?

Ville työntäisi Leenan rautatielle. Leena joutuisi lääkäriin ja Ville poliisiasemalla.
( Kylän ympärillä oli autiomaata )

Lähettäjä: yöntaivas
Up Down 33.33% tykkää.

Eristäytyneellä saarella elää 30 henkilöä, 15 sinisilmäistä ja 15 ruskeasilmäistä.
Asukkaat ovat siitä kummallisia, että eivät osaa puhua eikä kommukoida mitenkään toistensa kanssa eivätkä esimerkiksi kirjoittaa, saarella ei myöskään ole peilejä eikä mitään heijastavia pintoja. Asukkaat ovat kuitenkin Erittäin nopeaälysisiä ja Älykkäitä. Kaikki haluaisivat päästä pois saarelta.

Eräänä päivänä saarelle saapuu lautalla mies, joka huutaa kaikkien kuullen: Näen ainakin yhden sinisilmäisen! Mies kertoo, että huomisesta lähtien joka ilta saarelta lähtee lautta ja mukaan pääsevät ne ketkä ovat selvittäneet silmiensä värin.

Virheisiin ei ole varaa, jos lautalle tullaan arvailemaan ja vastaa väärin otetaan henki pois! Asukkaat pystyvät näkemään kaikkien muiden silmien värit, vaikkakin omien tietojensa mukaan heillä itsellään voi olla vaikka keltaiset silmät.

Kysymys:
Kuinka monen päivän kuluttua lautalla lähtee saaren asukkaita, montako, ja sini- vai ruskeasilmäisiä?

Viidennentoista päivän iltana lähtevät kaikki viisitoista sinisilmäistä vapauteen, viisitoista ruskeasilmäistä jäävät saarelle ikuisesti, koska heidän on mahdotonta selvittää silmiensä väriä.


Miksi? Helpoiten selviää, kun lähdetään kokeilemaan. Mies totesi näkevänsä vähintään yhden sinisilmäisen. Kuvitellaan,että saarella olisi yksi sinisilmäinen. Ratkaisu olisi helppo ja henkilö lähtisi luonnollisesti heti seuraavan päivän iltana, koska ei muita sinisiä näy. Jos olisi kaksi sinisilmäistä, molemmat sinisilmäiset huomasivat, että eihän tuo sinisilmä lähtenyt ensimmäisenä iltana, hänen on nähtävä myös toiset siniset silmät, täten he häipyvät toisena iltana, jos kolme sinisilmää silloin jokainen heistä huomaa että eivät nuo kaksi sinisilmää lähtenyt toisena iltana, heidän on nähtävä myös kolmas sinisilmä, ja näin edelleen. Viidentenätoista iltana jokainen sinisilmä huomaa, että 14 muuta eivät ole lähteneet, että tänään pääsemme kaikki pois.

Itse kysymys oli pitänyt kuulua tyyliin: Mitä tulee tapahtumaan ja miksi? Annoin tarpeettoman vihjeen iltojen laskemisesta.

Lähettäjä: yksi
Up Down 50% tykkää.

Onko sinulla hyvä muisti?

Minkä värinen on paloauto?
Minkä värinen on jääkaappi?
Minkä värinen on lehmä?
Minkä värinen on ruoho?
Minkä värinen on sitruuna?
Mitä kysyin sulta ekana?

Onko sulla hyvä muisti?

Lähettäjä: KoRi
Up Down 47.06% tykkää.