Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Isä sanoo lapsillensa: "saatte molemmat kaksikymppiä, jos siistitte takapihan ja siivoatte huoneenne, ja jos vielä siistitte autotallin niin saatte viisikymppiä".

Lapset alkavat innokkaana siivoamaan ja kun he ova siivonneet takapihan ja huoneensa isä antaa rahaa, mutta jostain syystä he eivät siivoa autotallia vaikka siinä ei ollut paljoa siivottavaa, miksi?

Koska kyseinen kaksikymppinen oli kaksikymmentä senttiä. Lapset luulivat että kyseessä oli 20 euroa ja 50 euroa, joten he eivät halunneet siivota autotallia 30 sentin takia eli mitä opit? Kysy aina onko kyseessä euro.

. Lähettäjä: Roii
Up Down 60 % / 5 ääntä.

Muita arvoituksia

Jussi ja Jenni olivat olleet yhdessä 5 kuukautta. Jussi ja Julia olivat olleet yhdessä 6 kuukautta. Jare ja Anu olivat olleet yhdessä 4 kuukautta. Anu ja Jare olivat olleet yhdessä 5 kuukautta. Ben ja Sissi olivat olleet yhdessä 7 kuukautta. Mikä tässä on pielessä ja kuka pettää?

PS. Julia ja Jussi olivat onnellisia yhdessä.
PPs. Kukaan ei ole ollut yhdessä alle 5 kuukauttaan

Jussi pettää Jenniä koska on yhdessä myös Julian kanssa mutta ei petä Juliaa koska heillä on onnelista yhdessä. Jaren ja Anun suhde oli pielessä koska kukaan ei ollut alle 5 kuukautta yhdessä.

Lähettäjä: xD
Up Down 40 % / 5 ääntä.

Muutamassa kuussa on 31 päivää, monessako on 28?

Jokaisessa.

Lähettäjä: Moijj
Up Down 50 % / 10 ääntä.

On juhlat. Juhliin on kutsuttu seitsemän (7) ystävää. Juhlissa on myös kakku, joka tulisi jakaa kaikille syöjille tasan ainoastaan kolmea viiltoa käyttäyen. Kuinka se onnistuu?

Yhteensä syöjiä on siis kahdeksan (8). Juhlien isännöitsiä/emännöitsiä ja seitsemän (7) ystävää.
1. viilto tehdään ylhäältä alas, ylhäältäpäin katsottuna
2. viilto tehdään vasemmalta oikealle, ylhäältäpäin katsottuna
tällöin saadaan neljä (4) saman kokoista palaa
3. viilto tehdään kakun pohjasta ja kannen tasan puolivälistä vasemmalta oikealle, jolloin ne neljä (4) palaa leikkautuu tasan ja saadaan kahdeksan (8) saman kokoista palaa.

Lähettäjä: pitkämatikka ( >>>><> )
Up Down 64.71 % / 17 ääntä.