Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Mies meni ravintolaan, hän tilasi lihapullia ja perunamuusia. Kun mies oli syönyt, hän asetteli jäänteet rinkiin. Hän vei astiat pois ja huikkasi myyjälle "hei hei". Myyjä vastasi: "hei hei konstaapeli". Mistä myyjä tiesi, että mies oli konstaapeli?

Hänellä oli virkapuku päällä

Lähettäjä: Ulla pulla
Up Down 46.34% tykkää.

Muita arvoituksia

Mies seisoo korkean tiiliseinän edessä. Seinän toisella puolella seisoo kolme miestä.
Jonon takimmainen näkee molemmat edessään olevat miehet.
Keskimmäinen näkee edessään olevan.
Ensinmäinen näkee vain seinän.
Jokainen sulkee silmänsä ja heidän päähänsä laitetaan hattu. Hatuista kaksi on sinisiä ja kaksi keltaisia. miehet eivät saa liikkua eivätkä puhua. Ainakin yksi miehistä tietää hattunsa värin varmasti. Jos joku tietää hattunsa värin hänta pyydetään huutamaan.

Kuka tietää hattunsa värin aina?
(kuvan piirtäminen helpoittaa suuresti)

Jonon keskimmäinen, koska jos etummainen ei huuda, hän arvaa että, hänellä ja hänen edessään olevalla on eri väriset hatut.

Lähettäjä: DUi!
Up Down 55.17% tykkää.

Olet jumissa talossa, ja jotta pääset pois, sinun pitää mennä johonkin näistä kolmesta huoneesta. Yhden oven takana on teräviä piikkejä lattiasta kattoon, toisessa huoneessa oli liekinheittimiä ja kolmannessa huoneessa oli 10 tiikeriä, joita ei oltu ruokittu puoleen vuoteen. Minkä huoneen valitset?

Et pääse pois ellet tapa tiikeriä, sillä vaikka niitä ei oltu ruokittu puoleen vuoteen, ne ovat syöneet toisensa ja jäljellä on vielä yksi tiikeri. XD

Lähettäjä: Pellepeloton
Up Down 45.45% tykkää.

Menet kellariin. Siellä on kolme valokatkaisinta. Seinän toisella puolella on kolme lamppua, jotka yhdistyvät näihin katkaisimiin. Saat olla kellarissa nii kauan kuin haluat ja painella katkaisimia niin paljon kuin haluat. Kun olet painellut kaikkia, saat mennä YHDEN kerran toiseen huoneeseen. Miten sinun pitäisi painella katkaisimia jotta saisit tietää mikä katkaisin kuuluu mihinkin lamppuun. Seinässä ei ole mitään mistä näkisit toiseen huoneeseen.

Vihje: tähän kysymykseen ei kuulu mitään jujua, vastaus on looginen. Kysymys on vain vaikea?

Paina ensin yhtä katkaisinta, odota viisi minuuttia. Sen jälkeen paina toista katkaisinta ja mene lamppu huoneeseen. Huoneessa on tämän seurauksena kaksi lamppu päällä ja yksi painamatta. Se jossa ei ole valoa kuuluu siihen katkaisimeen jota et painanut. Päällä olevista lampuista se, joka on kuuma kuuluu siihen katkaisimeen jonka painoit ensin, sillä lampouhan kuumenee päällä ollessaan. Se lampuista joka on päällä mutta kylmä, on se jonka painoit viimeisenä☺

Lähettäjä: Insinööri
Up Down 55.56% tykkää.