Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Mies oli laivassa, pimeässä hytissä ja hän ajoi päiväntasaajan ohi.
Hytissä ei ollut ikkunaa, eikä hän poistunut sieltä.
Mistä mies tiesi, milloin päiväntasaaja oli ohitettu?

Mies oli laittanut ammeeseen vettä, ja tällä puolella päiväntasaajaa (siis millä Suomi on,) eli pohjoispuolella, vesi lainehtii myötäpäivään, mutta päiväntasaajan eteläpuolella se lainehtii toiseen suuntaan.

. Lähettäjä: outiina
Up Down 50 % / 2 ääntä.

Muita arvoituksia

Sunnuntaina 24.5. oli tapahtunut murha. Perheen äiti oli murhattu ja makasi olohuoneessa.

Kuulustelussa isä sanoi, että katsoi makuuhuoneessa televisiota. Tytär leipoi pullaa, poika leikki autoilla ja siivooja haki postin. Kuka oli murhaaja?

Siivooja. Sunnuntaisin ei tule postia.

Lähettäjä: JEJ
Up Down 66.96 % / 115 ääntä.

Sisällä talossa on kolme lamppua. Talon ulkopuolella on kolme katkaisijaa, joista kukin on kytketty sisällä oleviin lamppuihin. Talossa on yksi ovi ja voit yhden kerran käydä talossa sisällä. Miten ratkaiset mikä katkaisin kuuluu mihinkin lamppuun, mitään apuvälineitä käyttämättä.

Talon ulkopuolella laita kaksi kytkintä päälle ja sammuta niistä toinen. Mene talon sisälle. Lamppu joka palaa, kuuluu siihen katkaisijaan minkä jätit päälle.
Lamppu mikä on sammutettu on kuuma, ja kolmannessa lampussa ei ole valoa ja on kylmä.

Lähettäjä: jack
Up Down 42.86 % / 7 ääntä.

Poika oli rikkonut ikkunan ja kun hän meni äitinsä luo, äiti sanoi:
Saat puolustautua yhdellä lauseella. Jos valehtelet, sinä joudut kotiarestiin. Jos puhut totta, joudut maksamaan ikkunan itse. Poika puhui ja äiti päästi hänet menemään. Mitä poika sanoi?

Poika sanoi: Minä joudun kotiarestiin. Hän siis puhui periaatteessa totta, mutta jos se olisi ollut totta, hän olisi joutunut maksamaan ikkunan. Hän ei siis valehdellut eikä puhunut totta.

Lähettäjä: baba
Up Down 58.54 % / 82 ääntä.