Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Mies oli laivassa, pimeässä hytissä ja hän ajoi päiväntasaajan ohi.
Hytissä ei ollut ikkunaa, eikä hän poistunut sieltä.
Mistä mies tiesi, milloin päiväntasaaja oli ohitettu?

Mies oli laittanut ammeeseen vettä, ja tällä puolella päiväntasaajaa (siis millä Suomi on,) eli pohjoispuolella, vesi lainehtii myötäpäivään, mutta päiväntasaajan eteläpuolella se lainehtii toiseen suuntaan.

Lähettäjä: outiina
Up Down 50% tykkää.

Muita arvoituksia

Kaksi kaverusta, Petra ja Tiina menivät kahvilaan juomaan jääteetä. Petra joi hirveällä vauhdilla. Kun hän oli juonut 5 juomaa, Tiina oli juonut vain 1 juoman. Tämän jälkeen Tiina kuoli. Miten vain Tiina kuoli, kun kaikki juomat oli myrkytetty?

Petra ei kuollut, koska myrkky oli jääpaloissa jotka olivat juomissa. Petra joi niin nopeasti, että jääpalat evät ehtineet sulaa, joten hän jäi henkiin. Tiina joi niin hitaasti, että jääpalat ehtivät sulaa.

Lähettäjä: Nelli_Nalle
Up Down 55.75% tykkää.

Autiolla saarella on kaksi kampaamoa. Toisessa kampaamossa on harakanpesä tukkainen naiskampaaja, ja kampaamo on hyvin vanhanaikainen. Viereisessä kampaamossa naiskampaajalla on kiiltävä ja siisti tukka, ja hieno ja puhdas kampaamo.
Kumpaan kannattaisi mennä leikkauttamaan tukka?

Sinne missä on harakanpesä tukkainen kampaaja. Koska autiolla saarella kun on vain kaksi kampaamoa, he todennäköisesti ovat käyneet leikkauttamaan tukkansa toistensa luona.

Lähettäjä: En ainakaan mä
Up Down 50% tykkää.

4 poikaa pelasi 2 poikaa vastaan. Miten pelistä saisi tasaisemman?

Ottamalla karkeat kohdat pois.

Lähettäjä: Ville K
Up Down 50% tykkää.