Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Olet jumissa talossa, ja jotta pääset pois, sinun pitää mennä johonkin näistä kolmesta huoneesta. Yhden oven takana on teräviä piikkejä lattiasta kattoon, toisessa huoneessa oli liekinheittimiä ja kolmannessa huoneessa oli 10 tiikeriä, joita ei oltu ruokittu puoleen vuoteen. Minkä huoneen valitset?

Et pääse pois ellet tapa tiikeriä, sillä vaikka niitä ei oltu ruokittu puoleen vuoteen, ne ovat syöneet toisensa ja jäljellä on vielä yksi tiikeri. XD

Lähettäjä: Pellepeloton
Up Down 45.45% tykkää.

Muita arvoituksia

On kaksi ihmistä, jotka ovat eri huoneissa. He eivät voi mitenkään kommunikoida keskenään.

He pelaavat intiaanipokeria siten, että kun he nostavat kortin otsalleen, niin toisessa huoneessa oleva pelaaja näkee monitorin välityksellä vain toisen pelaajan kortin. Ei mitään muuta.

Joka kierroksella vähintään toisen pelaajan on arvattava oman korttinsa väri oikein (punainen vai musta), muuten paholainen leikkaa pelaajien päät irti.

Minkälainen strategia pelaajien on keksittävä ennen pelaamista, jotta joka kierroksella vähintään toinen arvaa värinsä oikein?

Pelaajat eivät ole tietoisia toistensa arvauksesta.

Pelaajat sopivat ennen pelaamista, seuraavaa:

Toinen pelaaja vastaa aina sen värin, minkä näkee ruudulla.
Toinen pelaaja vastaa aina päinvastaisen värin, minkä näkee ruudulla.

Näin ollen, joka kierroksella vähintään toisella pelaajalla menee värin arvaus oikein.

Loppusanat: Paholainen raivostui miesten oveluudesta niin, joten hän petti sanansa ja repi vastoin lupaustaan miesten päät irti.

Lähettäjä: TogoHH
Up Down 53.85% tykkää.

Tarvitset litran maalia maalataksesi aidan loppuun. Sinulla on täysinäinen 10 litran maalipurkki, jota on hankala kantaa mukana, joten haluat mitata siitä tarvitsemasi litran maalia. Käytössäsi on tyhjät kolmen ja viiden litran maalipurkit. Kuinka saat mitattua yhden litran maalia kaatamatta maalia maahan?

Saat mitattua litran maalia seuraavasti: kaada ensin kolmen litran purkki täyteen ja tyhjennä se viiden litran purkkiin, kaada sen jälkeen taas kolmen litran purkki täyteen ja kaada siitä viiden litran purkki täyteen. Näin kolmen litran purkkiin jää litra maalia.

Lähettäjä: Lenni
Up Down 56.15% tykkää.

Petteri on lukittu huoneeseen, jossa on syvä putki, jonka sisällä pohjalla on pallo. Petteri pääsee vapaaksi, jos hän saa pallon putkesta. Miten Petteri saa pallon pois putkesta?

Hän pissaa putkeen, kunnes pallo on tarpeeksi korkealla ja ottaa pallon ja pääsee vapaaksi.

Lähettäjä: Vitsiniekka nro1
Up Down 33.33% tykkää.