Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

uudet arvoitukset

Jos tien toisella puolella on viisi mäntyä ja toisella puolella kuusi, montako puuta tien molemmilla puolilla on yhteensä?

Kuusi :D

Lähettäjä: wekee
Up Down 57.8% tykkää.

Muita arvoituksia

Mitä mies teki kun hänen lokerikkonsa hajotettiin?

Laatikoston (laati koston tai laatikoston😁)

Lähettäjä: siiriaurora13
Up Down 56.18% tykkää.
Hauskat arvoitukset
parhaat arvoitukset

Muutat saarelle, jossa on tasan kaksi kampaajaa. Toisella on tyylikös ruskea polkkatukka ja moderni kampaamo. Toisella on epämääräisen harakanpesän näköinen kampaus ja kampaamonaan ruma tönö. Kummalle kampaajalle olisi fiksumpi mennä leikkauttamaan hiuksensa?

Jälkimmäisellä kampaajalla. Jos saarella on kaksi kampaajaa, niin he käyvöt toistensa luona leikkauttamassa hiuksensa. Niinpä ensimmäinen kampaaja on leikannut jälkimmäiselle kampaajalle harakanpesän.

Lähettäjä: Kaakaokeisari
Up Down 56.68% tykkää.

Eristäytyneellä saarella elää 30 henkilöä, 15 sinisilmäistä ja 15 ruskeasilmäistä.
Asukkaat ovat siitä kummallisia, että eivät osaa puhua eikä kommukoida mitenkään toistensa kanssa eivätkä esimerkiksi kirjoittaa, saarella ei myöskään ole peilejä eikä mitään heijastavia pintoja. Asukkaat ovat kuitenkin Erittäin nopeaälysisiä ja Älykkäitä. Kaikki haluaisivat päästä pois saarelta.

Eräänä päivänä saarelle saapuu lautalla mies, joka huutaa kaikkien kuullen: Näen ainakin yhden sinisilmäisen! Mies kertoo, että huomisesta lähtien joka ilta saarelta lähtee lautta ja mukaan pääsevät ne ketkä ovat selvittäneet silmiensä värin.

Virheisiin ei ole varaa, jos lautalle tullaan arvailemaan ja vastaa väärin otetaan henki pois! Asukkaat pystyvät näkemään kaikkien muiden silmien värit, vaikkakin omien tietojensa mukaan heillä itsellään voi olla vaikka keltaiset silmät.

Kysymys:
Kuinka monen päivän kuluttua lautalla lähtee saaren asukkaita, montako, ja sini- vai ruskeasilmäisiä?

Viidennentoista päivän iltana lähtevät kaikki viisitoista sinisilmäistä vapauteen, viisitoista ruskeasilmäistä jäävät saarelle ikuisesti, koska heidän on mahdotonta selvittää silmiensä väriä.


Miksi? Helpoiten selviää, kun lähdetään kokeilemaan. Mies totesi näkevänsä vähintään yhden sinisilmäisen. Kuvitellaan,että saarella olisi yksi sinisilmäinen. Ratkaisu olisi helppo ja henkilö lähtisi luonnollisesti heti seuraavan päivän iltana, koska ei muita sinisiä näy. Jos olisi kaksi sinisilmäistä, molemmat sinisilmäiset huomasivat, että eihän tuo sinisilmä lähtenyt ensimmäisenä iltana, hänen on nähtävä myös toiset siniset silmät, täten he häipyvät toisena iltana, jos kolme sinisilmää silloin jokainen heistä huomaa että eivät nuo kaksi sinisilmää lähtenyt toisena iltana, heidän on nähtävä myös kolmas sinisilmä, ja näin edelleen. Viidentenätoista iltana jokainen sinisilmä huomaa, että 14 muuta eivät ole lähteneet, että tänään pääsemme kaikki pois.

Itse kysymys oli pitänyt kuulua tyyliin: Mitä tulee tapahtumaan ja miksi? Annoin tarpeettoman vihjeen iltojen laskemisesta.

Lähettäjä: yksi
Up Down 47.62% tykkää.
matikka arvoitukset