Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Jos tien toisella puolella on viisi mäntyä ja toisella puolella kuusi, montako puuta tien molemmilla puolilla on yhteensä?

Kuusi :D

. Lähettäjä: wekee
Up Down 58.33 % / 24 ääntä.

Muita arvoituksia

Menet kellariin. Siellä on kolme valokatkaisinta. Seinän toisella puolella on kolme lamppua, jotka yhdistyvät näihin katkaisimiin. Saat olla kellarissa nii kauan kuin haluat ja painella katkaisimia niin paljon kuin haluat. Kun olet painellut kaikkia, saat mennä YHDEN kerran toiseen huoneeseen. Miten sinun pitäisi painella katkaisimia jotta saisit tietää mikä katkaisin kuuluu mihinkin lamppuun. Seinässä ei ole mitään mistä näkisit toiseen huoneeseen.

Vihje: tähän kysymykseen ei kuulu mitään jujua, vastaus on looginen. Kysymys on vain vaikea?

Paina ensin yhtä katkaisinta, odota viisi minuuttia. Sen jälkeen paina toista katkaisinta ja mene lamppu huoneeseen. Huoneessa on tämän seurauksena kaksi lamppu päällä ja yksi painamatta. Se jossa ei ole valoa kuuluu siihen katkaisimeen jota et painanut. Päällä olevista lampuista se, joka on kuuma kuuluu siihen katkaisimeen jonka painoit ensin, sillä lampouhan kuumenee päällä ollessaan. Se lampuista joka on päällä mutta kylmä, on se jonka painoit viimeisenä☺

Lähettäjä: Insinööri
Up Down 50 % / 2 ääntä.

Mikä on maailman vahvin juoma?

Vesi, sillä se kannattelee laivoja

Lähettäjä: Trolli
Up Down 0 % / 1 ääntä.

Mikä alkaa muttei lopu ja lopettaa sen minkä alkaa?

Kuolema

Lähettäjä: alkaa ja lopuu
Up Down 60 % / 5 ääntä.