Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

HUOM! KANNATTAA LUKEA VAIN KERRAN, JOS HALUAT HAASTETTA, KAHDESTA KERRASTA TÄMÄ VOI OLLA JO TODELLA HELPPO!

Perhe oli todella kaukana, ulkomailla. Heidän lentonsa takaisin lähtisi vasta ylihuomenna. Ulkomailla oli harmillinen tapahtuma, nimittäin eräs nainen ja hänen tyttärensä oli murhattu. Poliisilla oli tiedossa, että murhaaja oli ulkomaalainen ja hänet piti saada nopeasti kiinni, ettei hän ehtisi kotiin. Poliisit menivät perheen luo kadulle. Perhe sanoi, että heillä kaikilla on kiire jonnekin. Perheessä oli kuitenkin monta henkilöä, joten poliisit halusivat jokaiselta nopean syyn, minne lähtisi.

Äiti sanoi: "Minä menen nyt katsomaan elokuvaa".
Mummi sanoi: "Minä menen nyt syömään".
Isosisko ja pikkuveli sanoivat: "Me menemme nyt ostamaan leluja".
Isoveli sanoi: "Minä menen nyt ostamaan videopelejä."
Isä sanoi: "Minä menen nyt kotiin."
Pikkusisko sanoi: "Minä menen nyt järvelle".
Pappa sanoi: "Minä menen nyt museoon".

Poliisit tiesivät heti, kuka valehteli ja jäisi vielä pitkäksi aikaa kuulusteluun. Mutta kysymys kuuluukin, tiedätkö sinä, kuka oli mahdollisesti murhaaja?

Isä, koska alussa sanottiin, että murhaaja piti saada äkkiä kiinni, ettei hän ehtisi kotiin ulkomailta ja isä sanoi lähtevänsä kotiin.

. Lähettäjä: Hemulihei
Up Down 66.67 % / 27 ääntä.

Muita arvoituksia

Varakas vanha äijä tunsi lähestyvänsä elämän päätepistettä. (Tähän ei liity mitään murhajuttuja!) Hän halusi jättää koko omaisuutensa toiselle lapsistaan. Toinen lapsi oli poika ja toinen tytär. Äijä asetti omaisuuden saamiselle ehdon: fyrkat menisivät sille lapselle, joka pystyisi laulamaan äijälle lauluja, niin monta laulua kuin oli puolet siitä määrästä mitä äijällä oli elinpäiviä jäljellä.

Poika ei suostunut ehtoihin, koska hän ei tiennyt montako elinpäivää äijällä oli jäljellä, eikä näin ollen voinut tietää montako laulua pitäisi laulaa. Tytär ratkaisi tehtävän ja äijä antoi rahat hänelle.

Mitä tytär teki?

Lauloi yhden laulun XDD

Lähettäjä: NOELL
Up Down 64.29 % / 14 ääntä.

Talon alakerrassa on kolme valokatkaisijaa. Ullakolla on lamppu ja yksi valokatkaisijoista on kytketty lamppuun. Muut katkaisijat eivät toimi. Alakerrasta ei näe ullakolle ja ullakolla saa käydä vain kerran. Miten saat varmuudella selville mikä katkaisijoista on oikea?

Ensin laitat päälle vasemman ja keskimmäisen katkaisijan. Sitten odotat hetken
ja sammutat keskimmäisen. Sitten nouset ullakolle. Jos lamppu on päällä vasemmanpuoleinen katkaisija kontrolloi sitä. Jos lamppu ei ole päällä. Kosketa
sitä. Jos se on lämmin, äsken sammuttamasi keskimmäinen katkaisija kontrol-
loi lamppua. Jos lamppu on kylmä, oikeanpuoleinen katkaisija on oikea.

Lähettäjä: DaBeMi
Up Down 54.55 % / 11 ääntä.

Muutamassa kuussa on 31 päivää, monessako on 28?

Jokaisessa.

Lähettäjä: Moijj
Up Down 50 % / 10 ääntä.