Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Sinulla on kaksi hitaasti palavaa suitsuketta joista kumpikin palaa tarkalleen yhden tunnin. Suitsukkeet eivät ole täsmälleen samanpituisia, samanpaksuisia, eivätkä edes samanlevyisiä, joten et pysty mittaamaan puoltatuntia polttamalla suitsuketta puolilleen. Miten pystyt mittaamaan 45 minuuttia käyttämällä näitä kahta suitsuketta?

Sytytä ensimmäinen suitsuke samanaikaisesti kummastakin päästä ja toinen suitsuke vain toisesta päästä. Kun ensimmäinen suitsuke on palanut loppuun tiedät, että on kulunut tasan puolituntia, ja toisessa suitsukeessa on puolituntia jäljellä. Sytytä nyt toinen suitsuke myös toisesta päästä, jolloin suitsuke palaa loppuun 15 minuutissa. Kun toinenkin suitsuke on palanut loppuun on kulunut tasan 45 minuuttia.

. Lähettäjä: Lenni
Up Down 63.22 % / 87 ääntä.

Muita arvoituksia

Olet matkalla kylään, etkä tiedä kumpaan suuntaan pitäisi kääntyä risteyksessä. Toinen tie vie kylään, jossa kaikki puhuvat totta ja toinen tie vie kylään, jossa kaikki valehtelevat. Molempien teiden varressa on yksi poika, voit kysyä yhden kysymyksen toiselta pojalta. Toinen pojista puhuu aina totta ja toinen poika valehtelee aina. Mitä sinun pitää kysyä vain toiselta pojalta, jotta pääset kylään jossa kaikki puhuvat totta?

Oletko hereillä? Poika joka valehtelee aina sanoo en ja poika joka puhuu aina totta sanoo en:)

Lähettäjä: En valehtele:)
Up Down 33.33 % / 3 ääntä.

Mies kävelee baariin ja pyytää lasillisen vettä. Baarimikko ottaa esiin haulikon ja ampuu hieman miehen ohi. Mies kiittää, antaa tippiä ja poistuu. Miksi mies kiitti, vaikka oli tulla ammutuksi?

Miehellä oli hikka ja baarimikko pelästytti hikan ampumalla pois

Lähettäjä: Mannazz
Up Down 60 % / 5 ääntä.

Kemian assistentti Happo esittelee lasipullossa olevaa hänen kehittämäänsä liuosta.

- Tämä liuos liuottaa kaiken kullasta kiveen, Happo kertoo.

- Valetta! yksi oppilas huutaa.

Miksi?

Liuos liuottaisi lasipullonkin.

Lähettäjä: kalle13
Up Down 57.69 % / 52 ääntä.