Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kaisan äidillä on viisi lasta. Ensimmäisen lapsen nimi oni Tammi, toisen nimi on Helmi, kolmannen Maalis ja neljännen Huhti. Mikä on viidennen lapsen nimi?

Kaisa.

. Lähettäjä: Komponen
Up Down 68.29 % / 41 ääntä.

Muita arvoituksia

Eräällä matkallaan Simo Seikkailija kohtasi jättimäisen rotkon, jonka yli kulki pieni silta. Sillan edessä seisoi rivissä neljä vartijaa, jotka eivät suostuneet päästämään Simoa sillan yli, ellei hän osaisi nimetä jokaista vartijaa.

Simolle kerrottiin, että vartijoiden nimet olivat Aapo, Bruno, Cedric ja Daavid. Aapo puhui aina totta, Bruno valehteli aina. Cedric ja Daavid saattoivat puhua totta tai valehdella, mutta pysyivät aina valheessa tai totuudessa.

"Minä olen Aapo", sanoi ensimmäinen vartija. "Rivin viimeisin vartija on Bruno".

Toinen vartija taas sanoi: "Olen joko Aapo tai Bruno".

"Minä olen Daavid", sanoi kolmas vartija. "Bruno istuu vieressäni".

"Minä olen Aapo", sanoi rivin viimeinen vartija. "Toinen vartija puhui siis totta".

Hetken mietittyään Simo osasikin nimetä vartijat. Osaatko sinä?

Vartijat ovat järjestyksessä Aapo-Cedric-Daavid-Bruno.

Me tiedämme ensinnäkin, että toinen vartija ei voi puhua totta ellei hän ole Aapo, sillä muuten hänen väittämänsä ei voisi pitää paikkansa. Jos toinen vartija on Aapo, neljännen vartijan on pakko valehdella omasta nimestään, mikä on mahdotonta ellei hän ensin valehtelisi ja sitten puhuisi totta. Koska jokainen pysyy aina kiinni totuudessa tai valheessa, sekä toinen että neljäs vartija puhuvat siis valetta.

Me tiedämme myös, että kolmas vartija ei voi olla Aapo, sillä hän kiisti olevansa Aapo. Ensimmäisen vartijan on siis pakko olla Aapo, mistä seuraa että neljäs vartija on Bruno. Jos neljäs vartija on Bruno, kolmas vartija puhuu totta, mikä tekee hänestä Daavidin. Toinen vartija on siis Cedric.

Lähettäjä: ArvoitusMaisteri
Up Down 60 % / 70 ääntä.

Mihin iankaikkisuus loppuu?

s- kirjaimeen :D

Lähettäjä: Soturikissat ♥
Up Down 57.14 % / 7 ääntä.

Mies ja nainen olivat ravintolassa illallisella, kun yht´äkkiä ravintolaan tuli mustapukuinen mies.Mies käveli uhkaavasti naista kohti, sammutti valot seinästä ja kaappasi naisen. Mies lähti juoksemaan ravintolasta pois nainen mukana säkissä. Naisen kumppani löysi maasta lapun, joka oli pudonnut mustapukuiselta mieheltä tämän juostessa pakoon. Repaleisesta lapusta erottuivat vain sanat: toimita, satamakatu, ehjänä, minun, hänet, ex, eisaapäästä, vaimoni ja luo. Sanat lukivat lapussa kovin epäselvästi, mutta mies sai niistä kuitenkin selvää. huom! sanat eivät olleet tuossa järjestyksessä, muuten olisi liian helppo!

kuka kidnappasi naisen ja miksi?

Kuka kidnappasi naisen

naisen ex-miehen kollega kidnappasi naisen koska halusi tämän takaisin itselleen.

Lähettäjä: lappusheebO
Up Down 44.44 % / 9 ääntä.