Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Kaisan äidillä on viisi lasta. Ensimmäisen lapsen nimi oni Tammi, toisen nimi on Helmi, kolmannen Maalis ja neljännen Huhti. Mikä on viidennen lapsen nimi?

Kaisa.

. Lähettäjä: Komponen
Up Down 60.53 % / 76 ääntä.

Muita arvoituksia

Poika oli menossa kouluun oli talvi ja tie oli ihan jäässä.
Aina kun poika meni askeleen eteenpäin hän liukui kaksi askelta taaksepäin.
Miten poika pääsi kouluun?

(Vastaus ei ole autolla)

Poika meni takaperin!

Lähettäjä: Random07
Up Down 56.25 % / 16 ääntä.

Mikä kiertää ympäri maata, mutta aina kulmassa?

Postimerkki :)

Lähettäjä: Oona
Up Down 66.67 % / 6 ääntä.

Omakotitalossa on kellari, jonne pääsee vain rappusia pitkin. Kellarinkatossa on hehkulamppu, eikä kellarissa ole ikkunoita, tai mitään muutakaan keinoa nähdä kellariin sisälle kulkematta rappusia pitkin. Rappusten yläpäässä, talon alimmassa asuinkerroksessa, on valonkatkaisija, jossa on kolme painiketta. Vain yhden painikkeen voi kytkeä päälle kerrallaan. Kellarinvalo ei valaise rappusiin asti, vaikka oikea kytkin olisi päällä, vaan tilanteen toteamiseksi täytyy mennä kellariin asti. Miten voit vain kerran kellarissa käymällä selvittää, mikä valonkatkaisijan painikkeista sytyttää valon?

Hehkulamppu kuumenee lämmitessään. Ensimmäinen painike painetaan pohjaan, ja odotetaan hetki. Sammutetaan ensimmäinen painike, ja painetaan seuraava pohjaan. Mennään kellariin. Jos valo on syttynyt, keskimmäinen painike on oikein. Jos valo ei ole syttynyt, mutta lamppu on kuuma, ensimmäinen painike on oikein. Jos lamppu on kylmä eikä ole syttynyt, viimeinen painike on oikein.

Lähettäjä: Squukkeli
Up Down 50 % / 8 ääntä.