Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Eristäytyneellä saarella elää 30 henkilöä, 15 sinisilmäistä ja 15 ruskeasilmäistä.
Asukkaat ovat siitä kummallisia, että eivät osaa puhua eikä kommukoida mitenkään toistensa kanssa eivätkä esimerkiksi kirjoittaa, saarella ei myöskään ole peilejä eikä mitään heijastavia pintoja. Asukkaat ovat kuitenkin Erittäin nopeaälysisiä ja Älykkäitä. Kaikki haluaisivat päästä pois saarelta.

Eräänä päivänä saarelle saapuu lautalla mies, joka huutaa kaikkien kuullen: Näen ainakin yhden sinisilmäisen! Mies kertoo, että huomisesta lähtien joka ilta saarelta lähtee lautta ja mukaan pääsevät ne ketkä ovat selvittäneet silmiensä värin.

Virheisiin ei ole varaa, jos lautalle tullaan arvailemaan ja vastaa väärin otetaan henki pois! Asukkaat pystyvät näkemään kaikkien muiden silmien värit, vaikkakin omien tietojensa mukaan heillä itsellään voi olla vaikka keltaiset silmät.

Kysymys:
Kuinka monen päivän kuluttua lautalla lähtee saaren asukkaita, montako, ja sini- vai ruskeasilmäisiä?

Viidennentoista päivän iltana lähtevät kaikki viisitoista sinisilmäistä vapauteen, viisitoista ruskeasilmäistä jäävät saarelle ikuisesti, koska heidän on mahdotonta selvittää silmiensä väriä.


Miksi? Helpoiten selviää, kun lähdetään kokeilemaan. Mies totesi näkevänsä vähintään yhden sinisilmäisen. Kuvitellaan,että saarella olisi yksi sinisilmäinen. Ratkaisu olisi helppo ja henkilö lähtisi luonnollisesti heti seuraavan päivän iltana, koska ei muita sinisiä näy. Jos olisi kaksi sinisilmäistä, molemmat sinisilmäiset huomasivat, että eihän tuo sinisilmä lähtenyt ensimmäisenä iltana, hänen on nähtävä myös toiset siniset silmät, täten he häipyvät toisena iltana, jos kolme sinisilmää silloin jokainen heistä huomaa että eivät nuo kaksi sinisilmää lähtenyt toisena iltana, heidän on nähtävä myös kolmas sinisilmä, ja näin edelleen. Viidentenätoista iltana jokainen sinisilmä huomaa, että 14 muuta eivät ole lähteneet, että tänään pääsemme kaikki pois.

Itse kysymys oli pitänyt kuulua tyyliin: Mitä tulee tapahtumaan ja miksi? Annoin tarpeettoman vihjeen iltojen laskemisesta.

Lähettäjä: yksi
Up Down 48% tykkää.

Muita arvoituksia

Eräänä päivänä köyhä mies meni majataloon huonetta kyselemään. Majatalon isäntä sanoi kuitenkin että kaikki huoneet olivat varattuja mutta köyhä mies voisi mennä latoon nukkumaan. Pian tuli toinen köyhä mies kysymään huonetta mutta hänkin päätyi latoon nukkumaan.

Päivän saatossa huonetta tuli kyselemään vielä 7 köyhää miestä ja kaikki joutuivaat latoon nukkumaan. Kun ilta koitti majatalon pihaan ajoi valtava limusiini ja limusiinista astui ulos miljonääri.Miljonääri meni kyselemään huonetta, mutta majatalon kaikki huoneet olivat todella varattuja. Joten miljonäärikin päätyi latoon nukkumaan. Kun aamu koitti ensimmäisenä tullut köyhä mies tuli majatalon baariin silmä mustana ja tilasi Coca Colan. Pian toisena tullut köyhä mies tuli baariin käsivarsi poikki ja tilasi Coca Colan. Hetken kuluttua loputkin köyhät miehet tulivat baariin vielä pahemmin kärsivinä ja tilasivat kaikki Coca Colan.
Lopuksi miljonääri tuli baariin täysin moitteettomassa kunnossa ja tilasi tuplaviskin. Mikä oli kertomuksen opetus?

9/10 juo Coca Colaa.

Lähettäjä: Neronleimaaja;D
Up Down 53.33% tykkää.

Ihmiset uskoivat että vuorilla on elämää, ja siksipä eräänä päivänä he hyppivät vuoren ympäri. Eli kysymys kuuluu:kuka hyppii korkeammalle kuin vuori?

Kaikki! Vuoret eivät osaa hyppiä eli siksipä ihmiset hyppivät korkeammalle kuin vuoret!

Lähettäjä: VitsiSysteri
Up Down 42.86% tykkää.

Ravintolaan tuli mies joka pyysi tarjoilijalta muusia ja lihapullia.
Sitte tarjoilija toi miehelle muusia ja lihapullia.
Sitten kun mies oli syönyt hän laittoi haarukan ja veitsen kello viiteen ja sanoi "kiitos ja näkemiin." Tarjoilija vastasi "ole hyvä herra poliisimestari."
Mistä tarjoilija tiesi että mies oli poliisi?

Miehellä oli poliisin virka-asu päällä :D

Lähettäjä: Pinketti1
Up Down 50% tykkää.