Arvoituksia.fi
Etsi arvoitusta Suomen suurimmasta arvoituskokoelmasta

» logiikka

Antti näki valon välähtävän ja tiesi olevansa myöhässä. Miten tämä oli mahdollista? Mieti mikä Antin ammatti on ja mitä tapahtui!

Antti oli kuolemaantuomitun asianajaja joka oli juuri saanut ratkaisevan todisteen asiakkaansa syyttömyydestä. Asiakas oli juuri teloitettu sähkötuolissa.

. Lähettäjä: Kesäheinäwss
Up Down 50 % / 28 ääntä.

Muita arvoituksia

Oli äiti ja äidillä oli kome tytärtä: 16, 17 ja 18 vuotiaat, joilla kaikilla oli teiniraskaus. 16 vuotiaan tyttären tulevan lapsen isä oli 18 vuotias mies, 17 vuotiaan tyttären 16 vuotias mies ja 18 vuotiaan tyttären 17 vuotias mies. Kaikki kolme tytärtä saivat lapsen. Ensimmäinen lapsista oli 1-vuotias, kun vanhin oli 3-vuotias ja keskimmäinen oli 2-vuotias. Kuinka paljon vuosia tässä on yhteensä, kun sinun raskautesi päättyy ( jos tulet 18 vuotiaana raskaaksi ja raskaus kestää 9 kuukautta )?

Riippuu siitä, kuinka vanha sinä olet! XD XD

Lähettäjä: s
Up Down 42.86 % / 7 ääntä.

.Tehtävään tarvitaan hyvää loogista ajattelua ja päättelykykyä, eli kaikki ei sitä yksinkertaisesti pysty ratkaisemaan.
TEHTÄVÄ:

Smith, Robinson ja Jones työskentelevät junassa lämmittäjänä, jarrumiehenä ja veturinkuljettajana, mutta EIVÄT mainitussa järjestyksessä. Junassa on myös kolme liikemiestä joilla on samat nimet: mr. Smith, mr. Robinson ja mr. Jones

1. Mr. Robinson asuu Detroitissa
2. Jarrumies asuu täsmälleen Chicagon ja Detroitin puolivälissä
3. Mr. Jones ansaitsee 20 000 dollaria vuodessa
4. Jarrumiehen lähin naapuri, yksi matkustajista, ansaitsee täsmälleen kolme kertaa niin paljon kuin jarrumies.
5. Smith päihittää lämmittäjän biljardissa
6. Matkustaja, jolla on sama nimi kuin jarrumiehellä, asuu Chicagossa

KUKA ON VETURINKULJETTAJA?

Tehtäväpähkinän oikea vastaus: Smith

Perustelut: Jarrumies, joka asuu Chicagon ja Detroitin puolivälissä, asuu myös herra X:n lähellä, joka ansaitsee kolme kertaa enemmän kuin hän. Herra X ei voi olla Robinson, koska Robinson asuu Detroitissa. Hän ei voi olla Jones, koska Jonesin vuositulot (20 000 dollaria) eivät ole jaolliset kolmella. Siitä syystä jarrumiehen naapurin täytyy olla Smith.

Matkustaja, jolla on sama nimi kuin jarrumiehellä, asuu Chicagossa. Kyseessä ei voi olla Robinson, koska Robinson asuu Detroitissa. Kyseessä ei voi myöskään olla Smith, koska Smith on jarrumiehen naapuri, ja jarrumies asuu Chicagon ja Detroitin puolivälissä. Siitä syystä hänen on oltava Jones. Siten myös jarrumiehen on oltava Jones. Smith voittaa lämmittäjän biljardissa, siksi lämmittäjän on oltava Robinson. Edellisestä seuraa että veturinkuljettaja on Smith.

Lähettäjä: jupee
Up Down 59.18 % / 49 ääntä.

On mies, joka löydetään autosta ammuttuna. Autossa ei ole pyssyä, joten hän ei ole voinut tehdä itsemurhaa. Auton ikkunat ovat lukossa, eivätkä ne ole rikki ja auton ovet ovat lukossa. Miten mies on ammuttu?

Mies oli avoautossa :D

Lähettäjä: moi
Up Down 66.67 % / 9 ääntä.